„Mulle meeldib romantika, näiteks „Titanic“. Mida soovitate?

„Ma olen kurvameelne ja sõidan palju jalgrattaga. Parim filmielamus jääb vist kooliaega, kui käisime „Klassi“ vaatamas. Tahaksin tulla PÖFFile, aga ei oska valida – filme on nii palju.“

Neile ja kõigile teistele küsimustele vastab nüüdsest PÖFFi koduleheküljel tegutsev AI-hunt Susi, kes aitab inimestel mõne hetkega rohkem kui 500 linateose seast välja valida filmid, mis vastaksid nende huvidele ja eelistustele – see on erakordne võimalus avastada filme läbi iseenda.

„Kogu aeg on kurdetud, et PÖFFi kava on nii suur, et sealt on raske õigeid filme üles leida – see võtab liiga palju aega. Meie Susi lahendab selle probleemi – tegu on täiesti uue publiku kaasamise viisiga, mis läheneb igale inimesele personaalselt,“ ütles Susi AI idee autor, PÖFFi juhatuse liige Mikk Granström.

Lisaks pakub see tema sõnul avastamisrõõmu ja aitab festivali juurde tuua noort uudishimulikku publikut.

PÖFF on maailma esimene filmifestival, kes tehisaru filmide soovitajana kasutusele võtab. „See tähendab, et me näitame teed: meie Susi ei ole pelgalt otsingutööriist, vaid interaktiivne kaaslane, mistõttu me ei nimeta seda enam lihtsalt artificial intelligence´iks ehk tehisintellektiks, vaid audience intelligence´iks ehk publikuintellektiks,“ lisas Granström.

Oluline on ka see, et Susi AI suhtleb kõikides keeltes, mis muudab PÖFFi rahvusvaheliselt veelgi ligipääsetavamaks.

Susi AI tegevus laieneb ka PÖFFi filmitööstusüritusele Industry@Tallinn & Baltic Event, mille kavast aitab tehisaru filmindusega seotud või selle vastu huvi tundvatel inimestel üles leida sobiva meistriklassi, töötoa, vestlusringi või mõne muu vajaliku ürituse.

Susi AI on PÖFF välja töötanud koos tarkvaraarendajaga Acty.

Pimedate Ööde filmifestival toimub tänavu 8.–24. novembrini.

Katseta Susi AI-d siin: www.poff.ee