Mõiste „superorganism“ võeti kasutusele rohkem kui sajand tagasi selleks, et kirjeldada ühtse tervikuna toimivaid sotsiaalseid putukakolooniaid. „Tähendus on aga ajas laienenud, hõlmates erinevaid bioloogilisi süsteeme, nagu mesilaspered, korallrahud ja isegi inimkeha oma keerulise mikrobioomiga,“ lisas ta.

Foto: Näituse avamisel annavad Aparaaditehase siseõues etenduse Gary Markle ja Anica Huck.

Laupäeval, 19. oktoobril toimub Armastuse saalis ühepäevane sümpoosion kolmes vaatuses, kus uuritakse interaktiivsete töötubade, arutelude ja etenduste kaudu „superorganismi“ kontseptsiooni eri mõõtmeid, kutsudes ka publikut üles temaatikaga multisensoorselt tegelema. Kogenud kõnelejad jagavad oma vaatenurka superorganismi tähtsusest tänapäeva maailmas. Laupäeval kell 18.00 annab kontserdi Gruusia muusik Ben Wheeler ning saab kuulata Thbilisi helimaastikke.

Üritus on nelja-aastase kunstiprojekti „Magic Carpets“ kulminatsioon ja ühendab 17 kultuuriasutust üle Euroopa. Rahvusvaheline kunstinäitus „Superorganism“ on osa Tartu 2024 põhiprogrammist. Tasuta näitus on avatud igal nädalal kolmapäevast laupäevani vahemikus kell 12–18.