Donald Silla kätt opereeriti 12. oktoobril Soomes. Lõikuse tegi üks Soome parimaid kirurge, kelle käe all on käinud ka Seppo Räty ja Kimmo Kinnunen. "Praegu on käsi veel igatpidi valus," tõdeb Sild. "Operatsioon kestis 55 minutit, üks luukildki võeti välja."

Silla käsi hakkas valutama Oslos toimunud Bisleti Mängude ajal. "MMiks valmistumise käigus tundus, et asi paraneb. Kui korraks mõtlesingi MMi vahele jätta, siis samas olin nii korralikult trenni teinud ja nii heas vormis - võib-olla elu vormis -, et ei tahtnud seda realiseerimata jätta. Ideaalsel juhul, kui käsi poleks valu teinud, võinuks oda päris kaugele lennata.

Tegelikult peaks võistlema kas täiesti tervena või siis korraliku tuimestusega. Ilma tuimestuseta ma korralikult visata ei saanud. Valu viis mõistuse, ma ei suutnud oma tehnikat kontrollida," seletab Sild. "Pärast MMi mõtlesime, et saab käe ka niisama korda - ravime, teeme süste. Kuid süstid erilist tulemust ei andnud. Igal treeningul andis käsi uuesti tunda ja kui pildid tehti, selgus, et luukildki on lahti."

Nädala hakul tegutses Donald Sild Tallinna 54. keskkooli vilistlaste käsipallikoondise teise treenerina. "Ma ei ole küll 54. keskkooli lõpetanud, kuid läksin sinna tänu käsipallile," ütleb Sild. "Kui kool 1980. aastal avati, korjas Enno Karrisoo kõik käsipallipoisid sinna kokku. See oli Karrisool hea idee - koguda käsipallurid ühte kooli. Treeningute ja võistluslaagrite aegu oli niimoodi parem paika panna. Muidu ei saa võib-olla mõnest koolist üks, teisest teine tulla. Direktor ja klassijuhatajad teadsid, millega tegeleme.

Sealt läksin juba TSIKi. Alguses Karrisoo muidugi ei tahtnud mind ära lasta. See on loomulik, sest ta oli oma higi ja vaevaga mu üles kasvatanud. Individuaalala sobib mulle siiski paremini - seal võid ebaõnnestumise korral süüdistada ainult iseennast."

Jääb loota, et Donald Silla käsi paraneb ning oda järgmisel suvel kenasti - ehk kaugemale kui kunagi varem - lendama hakkab.

VILLE ARIKE