Katariina Lauk ja Indrek Sammul – nii kümnesse tabavat debüüti näeb harva. Nüganenil oli nutti teatrikooli kolmanda kursuse tudengipaari verivärskus Shakespeare i noorte armunute võrdkujudes välja mängida. Katariina ja Indrek olid kui valatud renessanslikuks ausambaks noortele armastajatele. Vaatajad oli võlutud, kriitika vaimustuses. Kui Katariina ja Indrek siis päriselt abiellusid, oli eesti seltskonnaajakirjandus veel lapsekingades.

Nüganen tegi aga Katariinaga "Valge abielu". Puhta tüdruku nurgelisusest joonistus siin välja erootiline haare, õrnusse segunes kapriis. Katariina kasvas ja sai Linnateatri musketäridest ülesõitvaks Mileediks. Siis andis Jaanus Rohumaa Katariinale staari rolli. "Ainsas ja igaveses elus" kehastas Katariina algusaegade Estonia esitähte Ernat. Nüganen oli seal tema kõrval Paul Pinna ja Indrek traagilise saatusega näitleja Teo Altermann.

Edasi sai Katariinast sai Lauk-Tamm. Poisipäine näitlejanna, kes ehib nüüd sageli seltskonnaveerge ja teleseriaali "Kired". Hästi loomulikult ja võluvalt mängib ta ka seal. Katariina seni viimase tähtosa Linnateatris, "Arkaadias" on praegu võluvalt üle võtnud Külli Teetamm. Seltskonnaajakirjandus on valvel, lähipäeval tõotab Katariina Lauk-Tamm neile uut esikaanefotot madonnast lapsega.