201 km pikkusel teekonnal Sensist Nevers i otsustati kõik lõpumeetritel. Kirsipuu väljus edukalt konkurentide selja tagant ja edestas teiseks tulnud sakslast Danilo Hondot ratta pikkusega.

Kirsipuu sai tänavu kuuenda võidu ja kindlustas liidrikohta hooaja tabelis.

Kuigi ükski võit ei tule ratturile kergelt, tundis Kirsipuu eile ootamatut enesekindlust. "Füüsiliselt polnud finish raske, küll aga närviline. Liiga palju oli trügimist ja teiste vahel positsiooni otsimist. Kui spurdiks koha leidsin, oli minu ülesanne ainult õigel ajal pingutada," rääkis Kirsipuu.

Jaani treenerist isa Rein Kirsipuu nägi sõitu Eurospordi vahendusel ning selle põhjal otsustades oli poja finis isegi üle ootuste tugev. "Näib, et tal on jalgades kõvasti jõudu, Jaan tegi konkurentidele liigagi lihtsalt ära," arvas Rein Kirsipuu.

Intervjuus AP-le kiitis Kirsipuu meeskonnakaaslasi, eriti Pascal Chanteuri. "Jah, Chanteur aitas mind tõesti palju, kuid viimasena rebis lahti Andrei Kiviljov," lisas Kirsipuu.

Tuntumatest sprinteritest võtab Pariis – Nice i velotuurist osa veel belglane Tom Steels (eile 14.) ja austraallane Stuart O Grady (3.). "Telekomi meeskonnal puudub Erik Zabel, kuid neil leidub kaks tugevat finishimeest. Teiseks tulnud Danilo Hondo on kindlasti tõusev täht jalgrattamaailmas," sõnas Kirsipuu.

Klubikaaslase Lauri Ausi sõnul on Kirsipuu väga heas vormis. "Meeskond võtab Jassi edu loomulikuna. Ta on korduvalt tõestanud, et kuulub maailma paremate sprinterite hulka," rääkis Aus.

Eraldistardist avaetapil kolmanda koha saanud ja kokkuvõttes neljandaks langenud Aus ei tundnud end eile kõige paremini. "Juba distantsi keskel oli selge, et otsustab grupifinish. Seepärast tuli kaardid asetada Jaani peale. Püüdsin teda jõudumööda aidata, kuid jalad olid pisut kinni," rääkis Aus.

Täna sõidetakse 206,4 kilomeetrit Neversist Belleville i, iga järgmise etapiga läheb maastik järjest mägisemaks. Kirsipuu sõnul võib ta täna veel liidrisärgi säilitada, kuid alates kolmapäevast grupifinisheid tõenäoliselt enam ei tule. "Ega liidrisärk polegi omaette eesmärk. Kokkuvõttes mängib meeskond ikka nendele ratturitele, kes mägedes välja veavad," teavitas Kirsipuu.

Rein Kirsipuu ei tunne hirmu, et Jaan oleks liiga vara heas vormis ning püssirohtu võib Sydney olümpiaks väheseks jääda. "Jaanil on igal aastal olnud kaks-kolm vormi tippu, aga vahepeal laseb ta lõdvaks. Nüüd tuleb ta mais Eestisse puhkama, siis kogub vormi Tour de France iks. Kolmas lainehari peab saabuma sügisel olümpia ja MM-i päeviks," loodab Rein Kirsipuu.

2. etapp, 201 km Sensist Neversi: 1. Jaan Kirsipuu (Eesti, Ag2r) 4:56.01, 2. Danilo Hondo (Saksamaa), 3. Stuart O Grady (Austraalia), 4. Jean-Patrick Nazon (Prantsusmaa), 5. Fabio Baldato (Itaalia), 6. Zoran Klemencic (Sloveenia), kõigil sama aeg.

Järjestus kokkuvõttes: 1. Kirsipuu 5:05.29, 2. Laurent Brochard (Prantsusmaa) +0.04 sekundit, 3. Chris Boardman (Sauurbritannia) +0.05, 4. Lauri Aus (Eesti) +0.08, 5. Stuart O Grady (Austraali) +0.08, 6. George Hincapie (USA) +0.09.