Raoul Üksvärav: Kui tähistasime kateedris Peetri 30. sünnipäeva, kaldus jutt muude erialaste teemade kõrval karjäärile (teenistuskäigule) ja selle kavandamisele. Märkisin muu hulgas omalt poolt, et kõik karjääri puutuv on 50 protsenti puhas juhus. Seepeale sõnas peo peasüüdlane talle omase maheda naeratusega: "Teate, poisid, uskuge või ärge uskuge, olen tänaseks saavutanud 100-protsendiliselt selle, mille endale kavandasin 20-aastasena. Ausõna!" Jääb vaid soovida, et tänaseni on läinud samamoodi.

Andres Liinat: Hiljuti arutasime grupikaaslastega, et kui küsitaks kõigi meie grupi lõpetanute käest, keda tahaksite grupi juhendajaks, valitaks Peeter Kross tagasi häältega vähemalt 24/1. Põhjuseks on tema unikaalne võime olla mitte ainult juhendaja, vaid ka partner. Peeter esindas mõtteviisi, mis oli arusaamatu 80. aastatel, kuid on ilmselge nüüd. Kui rebastena ülikooli astusime, küsis ta meie käest muu hulgas, missugune on kümne aasta pärast teivashüppe maailmarekord ja leivapätsi hind. Kümme aastat hiljem saime teada tulemused. Huvitav oli näha, kas ja kuidas keegi tol hetkel tunnetas seda aega ja tulevikku. Peeter võtab asju palju avarama horisondiga kui teised, töötab tulevikuga.

Kostel Gerndorf: Peeter asutas tudengite ning nooremate õppejõudude klubi nimega Kairos, kus klaariti tolle aja kohta üsna vabameelselt ühiskonna- ja juhtimisprobleeme. Klubi nime leidis ta ise – Kairos on Vana-Kreeka õige hetke tabamise jumal. Tuleb meelde, et Peeter valiti ühel aastal, vist 1972, Mister TP-ks (tööstusplaneerimine). Peeter üllatab hoolsuse ja põhjalikkusega. Hea kaaslane kõikjal, eriti peolauas. Ja pidu nüüd vist saab!

Arvamusi juubilarist küsis kolleeg Anna Tammerik

Peeter Kross 50

Sündinud: 28.03.1950 Aegviidus

Õppinud: lõpetas Kehra keskkooli 1968 ja TTÜ majandusteaduskonna 1972; TTÜ aspirantuuris 1976–79, kandidaadiväitekirja kaitses Moskva RÜ-s 1981; 1984–85 stazheerimine Soomes

Töötanud: 1972–87 TTÜ juhtimise ja planeerimise kateedris, 1987–89 Mainori teadusdirektor, 1989–97 Mainorfini tegevjuht, MPS Mainori tegevjuht 1997

Ettevõtlus: Mainorfin, Time/system Eesti, MPS Mainor, AS-ide Klementi ja Reval Hotell Grupi nõukogu liige