"Francis Goya mängib akustilisel kitarril lihtsaid ja poppe meloodiaid," kirjeldas Tallinnas koos Goyaga lavale astuv Eesti tippkitarrist Ain Varts. "Ma ei nimetaks teda ülesuureks virtuoosiks ja ei usu, et see kontsert pakub midagi eriliste jõu ja ilu numbrite ootajatele." Vartsi sõnul oli Goya hiilgeaeg 1970. aastatel. "Tegemist oli väga hästi müüva äriprojektiga, Goya oli äärmiselt populaarne minoorseid palu armastavate soomlaste hulgas."

Goyat saadab Tallinnas basskitarril Raul Vaigla, kelle sõnul peaksid kontserdile kindlasti tulema inimesed, kellele meeldib magus instrumentaal-estraadimuusika. Ta nimetas võimalust Goyaga koos musitseerida väga huvitavaks pakkumiseks."Fänn ma siiski ei ole ja tema kontseptsioon on mulle kauge ja võõras. Minu jaoks on ta seotud nõukogude aja nostalgiaga."

Vartsi ja Vaigla sõnul seostub Goya eestlastele ilmselt enim 1980-ndatel ilmunud Meloodia plaadiga "Francis Goya Moskvas", kus kitarrist musitseeris kuulsate vene orkestrite saatel.

Romi Erlach

Kontsert

19. ja 20. aprillil kell 19

Estonia kontserdisaalis

Esineb: kitarrist Francis Goya (Belgia), tema arranzheeringud Tallinna kammerorkestri kaasesituses

Dirigent ja klahvpillidel: Jean-Luc Drion (Prantsusmaa)

Kaasa teevad: Raul Vaigla (basskitarr), Ain Varts (kitarr) ja Roland Puusepp (löökpillid)

Kavas: Webber, Goya enda palad ("Nostalgia", "Café Concert", "Waterloo Avenue") jt

Piletid: hinnaga 100-500 krooni müügil Eesti Kontserdi Piletikeskuses (tel 6 147 760) ja Tartus Vanemuise Kontserdimaja kassas (tel 27 442 272)