Vanad mehed olid Ago Roo pärisosaks ka enne viimast Linnateatri perioodi. Koolilõputöös Gorki "Põhjas" sai ta Paruni rolli. Vanu paruneid on Rool tulnud mängida mitmes Mati Undi lavastuses. Kursusevend Kalju Komissarov pani ta Tshehhovi "Kajakas" mängima kuuekümneaastast doktor Dorni, kui näitleja oli ise kolmekümne kahe aastane. Aga ka igas mõttes härrasmees Dorni võib määrata Ago Roo parunite rollide hulka, seda enam, et ta on seda rolli mänginud kaks korda.

Ago Roo on üks eesti teatri pikemaid mehi. See suure keha fenomen hakkas suurepäraselt tööle kunagi menukas "Lendas üle käopesa" tükis, kus Roo teha oli suure indiaanipealiku roll.

Hea näitleja on enamasti mitmekülgne, nii on ka Ago Rool olnud mitut sorti töid ja paljud neist ei ole sugugi parunid. Kaarin Raidi lavastatud legendaarses "Epp Pillarpardi Punnjaba potitehases" Endla teatris mängis ta armunud nooruk Tiiskäppa. Kalju Komissarovi ühes parimas lavastuses Dzhagarovi "Prokuröris" mängis Roo aga terasest stalinistlikku süüdistajat Miladinit. Mõlemad viimatimainitud tööd on pärit lavastustest, mis väärivad kuldtähtedega teatriajalukku jäädvustamist.

Andres Laasik