Superhea graafikaga PS2 hind Eestis kõigub 7900-8500 krooni vahel. Soomes hirmsa käraga müüdav mängukonsool maksab ehk tuhat krooni vähem, Ameerikas poest ostes (kui õnnestub) poole vähem kui Eestis.

Arvata on, et Eesti turul konsoole vaevalt üle tuhande või paari ostetakse, sest nii palju arvatakse leiduvat rahakaid mängufänne. Paari nädala eest Big Elektroonikas müügil olnud paar-kolm PS2 on täna igal juhul juba ostja leidnud.

Samas võib kodukino huvilistel olla kasulikum vana videomaki asemele soetada mitte DVD mängija, vaid hoopis PS2. Kui esimene suudab maha mängida vaid filme ja muusikat, siis mängukonsool annab telekasõltlasele veel ühe võimaluse lisaks. Või nagu ütleb PS2 autor, Sony: sa astud videosse ja mängid, sest PS2 on Emotion Engine (tundemootor). Ka hind pole seda arvestades kirves, sest DVD mängija pluss PS1 annavadki kokku umbes PS2 hinna.

“Eks Jaapanis suudeti PS2 kõvasti üles haipida,. Ma arvan, et PS2e hind on ka üles puhutud,” sõnab kõigest hoolimata kohe täna poodi kihutada kavatsev häkker.

“Meil just üleelile tuli PS2 müüki,” öeldakse Stockmanni kaubamaja elektroonika osakonnast. “Praegu lähevad hästi, varsti saavad võib-olla otsa.”

Paari nädala eest püüdis 25aastane Helery Big Elektroonikast PS2te osta. “Kui aasta peale järelmaksuga osta, siis on vaja esialgu välja käia 1397 krooni ja edaspidi 670 krooni kuus,“ seletab neiu. Müüja ütles ka , et mälu on vaja juurde osta, tõenäoliselt tasub muretseda ka mõni parema graafikaga mäng.

Piraatkauba valmistajad pole PS2le veel ümber häälestuda jõudnud, sest Eestis levivate piraatplaatide emamaal, Venemaal, pole PS2d veel müügis. PS2 piraadiks muutmine tähendab kodeeringu mahavõtmist nii, et konsool mängiks ka piraatmänge, mis on originaalidest kümme korda odavamad. Selleks joodab “onu Kolja” kuhu vaja ühe mikroskeemi juurde ning 900kroonise mängu kõrval on konsool võimeline maha mängima ka 90kroonist piraatmängu.

Euroopas põhjustas oktoobris müüki jõudnud PS2 tõelise tohuvapohu, sest osta said seda ainult kiiremad. Ülejäänutel tuleb poehinnast kallim mängukonsool Internetist tellida. Reutersi teatel ei tule mängukeskus vabamüüki enne järgmist aastat, sest tootja ei jõua nõudlust rahuldada. Suurbritannias ootab PS2 tellimisjärjekorras 80 000 inimest. Ameeriklased pakuvad mustal turul konsooli eest vastu jõule kuni 630 dollarit ehk 11 655 krooni.