Kuna Tallinna Ladina kvartalis asuv Katariina kirik keeldus etendust oma ruumidesse laskmast on etenduse kohaks valitud Kanuti gildi hoone Laial tänaval. See on üsna nukras seisukorras asuv ajalooline hoone, mis asub Vene saatkonna vastas ning kus NLiidu ajal asus telefonikeskjaam. Selle hoone suurde saali ongi valmisehitatud "ajutine teater" kuhu mahub 150 pealtvaatajat. Tänu spetsiifilisele etenduskohale esitatakse "Graali" ainult 11 korda märtsi ja aprillikuu jooksul.

"Graal!" teksti on kirjutanud Mati Unt ning lavastajaks on Peeter Jalakas. Peale teatri oma trupi võtavad etendusest osa mitmed külalisnäitlejad teistest teatritest - Kristel Leesment, Guido Kangur, Raivo E. Tamm, Erki Laur, Gert Raudsep, Meelis Rämmeld ja Tiit Toomel. Lisaks on ekraanil näha ka teisi Eesti teatri prominente. Originaalmuusika on kirjutanud Tiit Kikas, lavakujundus Liina Keevallikult, kostüümid Reet Ulfsakilt ning arvutigraafika-montaaz Jüri Shestakovilt ning Urmas Sepalt.

Nagu ikka Peeter Jalaka lavastustes, nii on ka seekord tegemist tehniliselt keeruka lahendusega, kus sünkroniseeritult tegutsevad näitlejad kolmel videoekraanil ja laval. Graal on visuaalselt atraktiivne ja vaatemänguline.