Lisaks autasu funktsioonile kujutab ordeni Teenete eest isamaa ees esimene järk endast presidendivõimu tunnust, ning see antakse Venemaa presidendile ametisse astumisel. Ordenil on ühtekokku neli järku.

Putin kuulutas oma otsuse välja Venemaa päeva puhul toimunud pidulikul koosolekul, millega märgiti ära Vene Föderatsiooni suveräänsusdeklaratsiooni vastuvõtmist 1990. aasta 12. juunil. Aasta pärast seda sündmust valiti Jeltsin Venemaa ajaloo esimestel otsestel presidendivalimistel Venemaa presidendiks.

Putin rõhutas oma esinemises Jeltsini nime lahutamatut seost presidendi institutsiooni kümnendi pikkuse ajalooga Venemaa uuemas ajaloos ning edastas sel puhul Jeltsinile oma õnnitlused.

Presidendi kinnitusel on Venemaal tänaseks loodud kodanikuvabadustel ja seaduse ülimuslikkusel põhinev demokraatlik riik.

Jeltsin ütles täna telekanalile ORT antud intervjuus, et ta tema kohtumised Putiniga on olnud igati head ning kantud vastastikusest austusest ja toetusest. Viimati kohtusid Jeltsin ja Putin omavahel 10. mail.

Jeltsin ütles samas, et ta on hoidunud Putinile kategoorilisi nõuandeid andmast, sest vastutust tehtu eest kannab ikkagi võimulolev president.

Omavahel vestelda ja oma arvamust välja öelda on Jeltsini sõnul aga ikkagi huvitav.

RIA Novosti-Xinhua-ETA