"Konkurssi endasse oli vastuolu sisse programmeeritud, sest finaalis olid konkurendid ebavõrdses seisus," rääkis Pruuli ETAle. "Upkin pidi üheminutilise klassikalise variatsiooniga võistlema seitsmeminutilise originaalkoreograafia vastu, mis on väga raske."

Upkin esitas võistlusel kaks numbrit - klassika osas tantsis ta Franzi variatsioone Delibes' balletist "Coppelia" ja moderntantsu osas Teet Kase "Nipernaadit" hiljuti esietendunud lavastusest "Shadowgraph". Esikohad said finaalis moderntantsu esitanud tantsijad - esikoht läks Poola, teine koht Belgiasse ja kolmas Hollandisse.

Eurovisiooni noorte tantsijate võistlus hõlmab kõikvõimalikke tantsuþanre alates klassikalisest balletist kuni mitmesuguste kaasaegse tantsu vormideni, kaasa arvatud jazz ja hip-hop. Erandiks on vaid traditsiooniline rahvatants, mida sellel võistlusel ei aktsepteerita.

Reedel kell 22.30 näitab ETV võistluse finaali, kus võistlevad kaheksa parimat tantsijat.

Euroopa Ringhäälingute Liit korraldab Eurovisiooni noorte tantsijate võistlusi alates 1985. aastast, vaheldumisi noorte muusikutega. Võistluse läbiviijaks oli BBC.