Jah, on. 5 minutit pärast Toompealt lahkumist.


Kodanik: Mida ise eelistaksite edasi teha?

Olen soovinud olla ehitaja lapsest peale, et midagi konkreetset endast järgi jätta peale sõnamulina.


Segi: Kas te sooviksite kah küsimusi esitada? Ja kellele?

Sooviks, aga pole esitada kellelegi.


Segi: Kas usute,et kollektiivne aju portaalides suudaks tervemõistuslikemaid vastuseid anda kui kollektiivne aju Ringhäälingu Nõukogust?

Kollektiivne aju RHN-s puudub, sest puuduvad otsused, on ainult diskussioonid.


Segi: Kas küsimuste esitaja on üldjuhul loll ja vastaja tark või on see vastupidi?

Küsimus ei saa olla loll, vastus saab.


Jants: Soovitan ETV müüa maha välisinvestoritele kellel on raha et parimaid programme rahvale pakkuda.

Miks ei, kui ostja on.


Urmo: Urm ei huvita kedagi. Talt pole ju midagi küsida. Ainus küsimus on: Kas teil härra Urm on midagi põrutavat öelda eesti rahvale või midagi paljastada? (Korruptsiooni, mahhinatsioone, väljapressimist, raharaiskamist jms)

ETV-s ei olnud korruptiooni ega tumedaid tehinguid minu ajal, selles ei ole mul midagi paljastada.


Otsustaja: Kuidas kommenteerite olukorda, kus ringhäälingunõukogu osad liikmed tegelevad ajakirjanduse vahendusel aktiivselt enda distantseerimisega ETV-st ja selle probleemidest?

Nad on poliitikud valdavalt ja hoolitsevad enda renomee eest, arvestades, et valimised on lähedal.


Otsustaja: Mis kuupäevast pärines viimane teie käsutuses olnud kirjalik otsus või protokoll ringhäälingunõukogult?

Viimane oli 15.jaanuari päevakord.


Otsustaja: Kas ringhäälingunõukogu andis mingisuguseid korraldus müüa reklaami ka ajavahemikku peale 1. juulit 2002?

Probleemid on seotud sellega, et me ei ole saanud RHN-lt otsuseid. Konkreetseid korraldusi ei olnud, otsuseid ka ei ole olnud.


Luis: Telgitagused asjad mind hetkel ei huvita. Aga ma sooviksin Teie ideaalnägemust ETV-st,

et missugune ETV võiks vaatajale olla?

Programmi poole pealt on 2001.aasta programm umbes 80% sellest, mida tahtsin teha. Suuremad probleemid on olnud kõik poliitilise juhtimisega seotud. Vaataja võiks ETV-l olla kõige mitmekülgsem.


Segi:Tunnete te kergendust?

Jah, sest ei pea suhtlema enam RHN liikmetega.

Väga kahju on lahkuda oma meeskonnast ja kollektiivist. Vallandamisele järgmisel päeval saatis kollektiiv mind ära ðampuse, lilleda ja pisaratega.


Segi: Mitu õlut,tol kergenduse õhtul,ära libistasite?

Õllesõber üldiselt ei ole.


Reha: Isiklikult Teie arvates,kas meil on yldse kunagi avalik-õiguslik televisioon voimalik?

Jah, demokraatia arenedes on avalik-õiguslik televisioon võimalik.


Segi: Kes vastutab personaalselt ETV 80.000EEK trahvi saamise eest?Kas summa nõutakse ka vastutajalt välja?Kas selle pealt tuleb ka mingit tulu-või muud maksu maksta? Kas 80.000kr maksumaksja raha tagasi maksmine maksumaksja kaukasse e. riigieelarvesse ei ole mõistlikum tegevus kui advokaatidele ja juristidele makstav(eeldatav) mitme aasta nn.vaidlustamine? Kes on see kompetente tegelane(advokaat vms.),kes hakkab ETV-d,riigi st.maksumaksja e.peremehe raha eest riigi st.maksumaksja e.peremehe eest kaitsma?

Personaalselt ei vastuta keegi, sest seadust rikutud ei ole. Veendumaks selles võite lugeda ringhäälinguseaduse vastavaid sätteid. Sellepärast kaebasime ka edasi esimese astme kohtu otsuse. Advokaadikulu saab ETV tagasi, kui järgmiste astme kohtud meie tegevuse õigeks mõistavad.


Maali Pärn: Mitme hobuse omanik te hetkel olete?

Kahjuks ei ole ühtegi hobust.


Kalle: Kas Andres Jõesaar on eratelevisioonide trooja hobune?

Seda ma ei tea.


Mats: Kui teha puust ette ja varvida punaseks, siis - miks eratelevisioon ei rahune maha isegi parast seda kui on kindlalt teada, et reklaam laheb ETV-st valja? Kas avalik-oiguslik televisioon tekitab neis ikkagi mingi hadaohutunde?

Siin on palju põhjusi, aga seda võiksid nemad ise seletada. ETV on ainuke eestikeskne massimeedia kanal Eestis. Kes tahab mõelda, mõtleb edasi.


Muda: Milline on ETV Achilleuse kand?

Poliitiliselt mõjutatav RHN.


Sammalhabe:Tehti Teile liiga, et peale vallandamist veel püüate areenil püsida? Te ei mõjuta ju enam midagi ega kedagi.

Ei püüa areenil püsida. Püüan selgitada, mis tegelikult juhtus. Eeldan, et eesti rahvast peaks see huvitama.


kreeka E: Kuidas hindate mõnede ajalehtede sõltumatust ETV majandusküsimuste käsitlemisel? Kas arvate, et mõni lehejuht käis kultuuriministeeriumis isiklikult teie seljatagust uuristamas?

See oleks nüüd hea küsimus Kreeka E-le, milline ajaleht üldse Eestis on sõltumatu. Arvan ja tean, et üks tele- ja lehejuht käis seda korduvalt tegemas.


Sõrajalg: Kas näete võimalust, et Sõnalajad astusid Keskerakonda eesmärgiga saada Ringhäälingunõukogusse või ETV-sse?

Esimene vastus on vähetõenäoline.


Sõrajalg: Miks Ühispank, mille kõige kõrgem mees te äsja olite, Sõnajalgadele suure osa nende võlgadest kinkis ja isiklikku vastutust ei rakendanud?

Ühispank sai need mured kaela Tallinna panga liitmisel. Vastutus sõltus kõik varem sõlmitud lepingutest.


Imestaja: On see tõsi, et eratelevisioonid nüüd ilma ETV kommertstegevuseta kasumisse võivad jõuda - mida majandusmehe silm ennustab?

See ei sõltu ainult sellest, meie kommertstegevuse kadumisest turul. See sõltub nende endi majandustegevusest.


Soltumatu: Kas kinnitate, et Edgas Savisaar helistas paar päeva tagasi AK-sse oma tervishoiuga tegeleva abi kaudu ja nõudis eetriaega? Kas sai?

Ega AK juht mulle ette ei kanna, kes talle helistab.

Võiks pöörduda Andres Kuuse poole, kui see küsimus nii tõsine on.


Kaarel: Arusaamatuks jäi, miks Teid tööst vabastati. Justnagu sellepärast, et rikkusite seadust. Aga seadust polnud siis veel vastu võetud, kui te seadust rikkusite, ma mõtlen reklaamilepingute sõlmimist. Kas on plaanis RHN kohtusse anda? Kuidas ise arvate, kas RHN lasi teid lahti tundepuhangu alusel, näiteks sellepärast et plaan võidusõidu ülekandmiseks ajas kellelgi kopsu üle maksa?

Tööst vabastamine on poliitiline trikk. Ma ei rikkunud ühtegi seadust, kõige vähem veel ringhäälinguseadust, mis jõustus saatuse kiuste täpselt samal päeval, kui mind vabastati.

Vormel 1 ülekandeõiguse soetamine oli kasumlik tehing ETV-le. Mitte ühtegi senti rahva raha selle peale raisata ei olnud plaanis. Need dokumendid on kõik esitatud RHN-le. Kui keegi väidab vastupidist, siis valetab.


KJ: Miks Postimees iga päev ETV-st hüsteerilisi artikleid trükib?

Ma arvan, et ta eksib, et ta lugejad on hüsteerilistest artiklitest huvitatatud. Ehk teeb ta suure vea.


Luis: Kas on olemas mingeid asje, mida Te ETV juhina ei saanud öelda ja nüüd ütleksite. Kas olete nii julge ka meile midagi sellist avaldama?! Või olete "klubile" andnud allkirja vaikimise kohta?

Ma ei ole andnud mingisugust allkirja vaikimise kohta ja ei saanud seda teha, sest mulle sõna ei antud.


Albu: Mis eesti lehte te kõige paremaks peate ja mis raadiot?

Eesti kõige parem leht on tegelikult veel loomata. Liiga palju on omanike huvide eelistamist.

Raadiost on parim Eesti Raadio, mis paistab silma sõltumatu teemakäsitlusega.


Leitnant Schmidt: Kas teile läheb veel ETV saatus korda (kas või jonnakast sportlikust huvist) või unustate selle aiamaad kaevates ära kui halva unenäo?

Jah, läheb küll. Ma olen nende probleemidega tuttav, sinna jäi minu meeskond ja armsaks saanud kolleegid.


Leitnant Schmidt: Mida te KONKREETSELT ise ette võtate, et Jõesaar kui ETV varjamatu vaenlane ei pääseks ETV-d lammutama/kantima. Kuidas Sinissaar saaks oma palga-malga?

Mul on konkreetne plaan, mida ette võtta, kuid sellest ma praegu ei räägi.

Jõesaare saamist ETV etteotsa ma takistada ei saa, aga Sinisaar saab oma palga valimistel.


Astelmari: Mina ei küsi midagi sest kuulsin olulise ära pealtnägija saates ja olen selle poolt et isamaalise sinissaare poole ei taha isegi vaadata aga arvan et saata edaspidigu hakkama nagu olete seni saanud. võru veri ei värise jne. edu teile.

Aitäh, astelmari.


imestanu: Ärge Postimeest kritiseerige. Norrakatel on aasta kahjum Kanal 2-s 30 miljonit, nagu ETV-s räägivad. Loomulikult tümitavad oma Postimehes riigitelevisiooni. Selle raha eest tümitaks isegi.

Postimees ilmselt hakkab kaotama oma lugejaid, kui ta nii lahmivalt edasi käitub. Eesti rahvas ei ole nii loll, nagu Postimehes arvatakse.


Uun7u: Härra Urm, kas teile on tehtud ettepanekuid homoabieluks? Üleeile abiellus Kanal 2 omanik Norra ministrivanamehega! Kui vabameelne te neis asjus olete?

Homovärk mind ei huvita, aga püüan suhtuda nendesse küsimustesse tolerantselt.


mar: Mulle tundub, et ETV-l ei lastagi elada. Kui riik toimimiseks vajaminevat summat ei anna ja reklaami ka teha ei luba, siis ei saagi ju eksisteerida.

Jah, mullegi tundub, et see on meie poliitilise demokraatia soov, et ETV oleks võimalikult sõltuv nende otsustest.


Mõõt: Ei ole mõtet H. Sheini tehtut Lepa kaela ajada. Kuigi ka tema on süüdi. Palts uueks meheks.

Seda, mida tehtud ei ole, ei saa ka kellegi kaela ajada.


Vaatleja: Olen kord seda arvamust avaldanud ja kordan veelgi : Võru kainestusmaja ülem ei sobi rahvustelevisiooni juhiks, tehtagu erapankade õimumängudes mida tahes.

Vaatleja eksib. Ma olen ehitanud Võru kainestusmaja.


Kusti: Kas teil häbi elada ei ole? Kas julgete vaadata silma ausatele inimestele või tegite seda siiani üksnes televisoooni vahendusel?

Mul ei ole häbi, sest ma ei ole teinud midagi häbiväärset, kui te arvate teisiti, siis olete lasknud ennast kellegi poolt mõjutada.


Tibu: Rääkige palun lähemalt oma miilitsa-aastatest!

Mind on lapsest peale huvitanud majandus ja õigus ja sellepärast töötasin vene ajal majandusmiilitsas. Tollest ajast võiks tõesti palju rääkida, aga mitte siin - ruumi lihtsalt pole.


Segi: Kes maksab reklaami mitte näitamise trahvid? Kas olete viimastel päevadel Malle Eenmaa peale mõelnud? Kas olete kunagi kuivikuid valmistanud? Kas ka viimastel paevadel?

Kuna me seadust rikkunud ei ole, siis ei tule meil ka trahve maksta. Kui RHN keelab ära mingisuguste lepingute toimimise, siis peaksid nad eelkõige mõtlema selle peale, et selle peab kinni maksma maksumaksja.


Küsimus: Miks jätkas ETV reklaami müüki ka pärast seda keelava seaduse vastuvõtmist?

Teid on sügavasti eksiteele viidud. ETV-s on reklaami müük lubatud kuni 1.juulini 2002. See tähtaeg ei ole veel saabunud.


poliiitline meelsus: Olete öelnud, et kui riigis tekib uus võimuliit ja uus RHN, siis ei välista te ETV juhi kohale naasmist. Millised on teie isiklikud poliitilised sümpaatiad, võib teid nimetada Keskerakonnale lähedalseisvaks inimeseks?

Erilisi poliitilisi sümpaatiaid mul Eestis ei ole. Tunnen Edgar Savisaart üle 30 aasta. Kui sellest võiks teha järelduse, et ma olen Savisaare lähedane inimene, siis on selleks tõesti Keskerakond.


Tomm: Eks ole nii,et sada lolli jõuavad palju..:) Jõudu ja jaksu edaspidiseks !

Tegelikult olen ma väga tänulik kõigile küsijatele. Tänan heade soovide eest.


Toomas .L.Epp: Aare, tervitus. Kas sa oled kunagi istunud Edgar Savisaare Hundisilma talu saunalaval? Palunks ausalt.. Kas naisi oli ka?

Olen küll istunud ühe korra. Naised käisid pärast meid.


Milan: Kuidas iseloomustaksite RHN nn. identiteedikriisi? Mis või kes on selle põhjuseks?

Minu õnn oli see, et ma tabasin ära, et minust midagi enam ei sõltu. RHM õnnetus on see, et nad ei ole sellest aru saanud, aga rabelevad meeletult edasi ja püüavad näidata, kuivõrd jõuliselt nad tegutsevad. Valimised ju ees.

Põhjuseks on puudulik seadusandlus ja poliitilise tahte puudumine seda muuta.


Milan: Mida olete omalt poolt teinud, et seda vähendada/ära hoida (nt. ettepanekud jne.)?

Alustasin poolteist aastat tagasi sellest, et seaduses olevad lüngad finantseerimise ja võimu kohta saaks muudetud. Kahjuks võeti see seadus vastu selliselt, et minu osalemine seaduse vastuvõtmise viimases etapis oli välistatud.


Milan: Millise lahenduse pakute välja, et avalik-õiguslik televisioon ja raadio oleksid riigi poolt efektiivsemalt hallatavad?

Kõik algab poliitilisest tahtest, siis järgneb seda tahet reguleeriv seadus. Alles siis saab esitada nõudmisi ka televisioonile.


Milan: Mis teie arvates kõige enam motiveerib riiki avalikku televisiooni ja raadiot haldama ja rahastama?

Eesti riigi poliitikuid ei motiveeri miski ETV-d rahastama, kui siis ainult avaliku surve, millega ma olengi alustanud.


Raamatucoi: Kui suur palk teil selle firma eesotsas oli? Kui see on juba avalikult teada, vabandan et tülitan.

ETV juhi palk on algusest peale avalik. See oli 32 000 bruto ilma mingite lisatasudeta ja autota.


Vähk: Minu jaoks on Aare Urm väga sümpaatne inimene.Olin pisut hämmingus, kui ta võttis vastu ETV peksupoisi -peadirektori koha.Loodan, et ta ei ole kibestunud ja soovin talle edaspidiseks kõike head!

Tänan, härra Vähk. Ma ei ole kibestunud, sest sain ETV-s teha küllaltki palju, mis minust olenes. Isegi niipalju, et on tekkinud huvi seda kohta täita. Kui mina kandideerisin, siis selline huvi praktiliselt puudus.


Kati : Kas RHN mängib eratelevisioonide omanike/tegijatega kokku või on lihtsalt ebapädev?

RHNi ülesandeks on avalik-õigusliku meedia üldine juhtimine. Kahjuks on nad tegelenud rohkem iseenese näitamisega ja populistlike otsuste langetamisega.

Ma loodan, et musta kokkumängu eratelevisioonikanalite ja RHNi vahel ei ole.


EndeR: Kas te lugesite lepped läbi enne alla kirjutamist? Pean silmas reklaamilepinguid ja vormel 1 ostmise lepinguid?

Rõhutan veelkord, et kõik lepingud, sh ka Vormel-1 leping, olid tehtud minu pädevuse piirides, ja selleks ei olnud mitte mingisuguseid keelde. Ma väidan, et see Vormel-1 leping on avalikkuse ette toodud otsitud põhjusena.


Luik: Olen kindel, et hr.Urm andis endast parima! Jõudu ja jaksu edaspidises elus.

Inetuid märkusi, mida on teinud mitte asjatundjad, on küll paha lugeda.Ei tea, kus nii palju viha ikka inimestes on?

Tänan ka teid, hr. Luik ja võin kinnitada, et nii kehv mees ma ka ei ole, et mul vaenlasi ei ole.


(õige) KODANIK: Kas tõesti kaovad ka "Pehmed ja karvased"? No,siis peaksite õnnelik olema kui sealt ära saate,sest meelelahutus saated veel ainult hoidsitki ETV enam-vähem üleval!

Praegu ei ole ma enam pädev vastama, kas "Pehmete ja karvaste" leping jätkub või mitte. Ilmar Raag teab seda täpsemalt.


Armani: Te tõstsite ju ETV tuhast muutsite kaubamärgi atraktiivsemaks tegite ümber programmi ,tänu teile muutus ETV vaadatavamaks, kui Lepa ajal, kas tiba kahju ei ole et mingid kitsarinnalised poliitikud, kellele on tähtis vaid oma tagumiku hoida soojal kohal võtsid teie töö üle ja aitäh ka ei öelnud vaid sõimavad pealekauba.

Selline tähelepanelik tänu on eriti liigutav. Ma olen sellist tähelepanu kohanud viimastel päevadel massiliselt.


Armani: Kas teie meelest valitseb ikka veel riigiasutustes mentaliteet, et mõisa köis las lohiseb ja ärimehed, kes seda muuta üritavad,n Jüri Mõis linnapeana või siis teie ETV direktorina, lähete poliitikutega riidu ja saategi hundipassi.

Ma arvan, et selge tahtmise ja sõnaga meestel on alati raske tegutseda hämajate seltskonnas.


Armani: Mida edasi kavatsete teha?

Mul on mitu mõtet ja üks tööpakkumine ka Päevalehe Online´i küsimuse esitaja poolt.


Luis: Kui kompetentseks peate meie kultuuriministrit Signe Kivi?

Oioioioi.


Luis: Kas Eurovisooni korraldusse sekkunud valitsus tekitas palju paksu verd telemajas? Kui palju on tunda nende, E maine kujundajate, survet?

Jah, loomulikult, kuid Eurovisiooni korraldamisse sekkunud ei ole ainult valitsus, selle vastu on laialdane huvi. Nendele, kes seda hea tahtega on teinud, ütleksin suure äitah.


Aamen: Kes RHN-st olid Teie kõige suuremad vastased?

Ütlen ausalt, et lausa noriv on olnud Ignar Fjuk. Kiuslik on olnud Lauristin ja Sinissaar, aga konkreetset tüli ei mul olnud ka nendega. Praegu rõhutatakse just seda, et selline tüli meie vahel on olnud. Ei ole raske mõista, miks neil seda vaja on.


EPL-i pooldaja: Jumal tänatud, et "Postimees" oma peakorteri sadamalinna kolis. Tartus seda rahulikum. Kunagi illustreeris Kadastik, kui tal parasjagu mingi kähmlus pooleli oli, oma sõnapooltundi raadios vana "Sparksi" hitiga "This town isn´t too big for both of us". Ehk kuidas kaks gängsteribandet omavahel kaklevad. Las kakleb nüüd Tallinnas.

Ka mina loen enne Päevalehte kui Postimeest. Siit ei paista vaenulikkus ja viha kohe esimeselt leheküljelt välja ja sõna antakse ka teise poole esindajale.


üks tühine ETV töötaja ka: Küsiks hoopis selle ETV sisekliima kohta.Teatavasti oli väikseid naginaid küll.Näiteks ETV juhtkond ei teinud töölepingute sõlmimisel mingeid omapoolseid kompromisse. Marika Tuusiga (ametühing) oli ragistamist küll,kasvõi liialt suurte palga erinevuste korral töötajate ja juhtkonna vahel.Lahti lasti teletööks väga vajalikke spetsialiste (mis maksab selliste inimeste uuesti koolitamine) ja samal ajal lisandus kontori poolele kõikvõimalikke direktorikesi-managere-beibe-tudengeid ,kes said eesti oludes suht normaalset pappi.Samas kui toimetajad-rezissöörid-operaatorid-helimehed j.n.e. virelesid kuskil alla keskmist eesti palka.Saateid teevad ikkagi see teine seltskond ,ülejäänute asi on luua neile tööks vajalikke tingimusi.Kas teile ei tundu see kummaline,kui TV niiöelda abistav pool on paremini hinnatud kui TV põhikaader? Kuid härra Urm,ei taha ma kuidagi märku anda,et TV töötajad teiega rahul pole,kirumist on nii-kui-nii alati.Eks see raha ole alati probleemiks ja siililegi selge,et tööandja ise ei tule kandikul raha pakkuma-see tuleb välja pressida ametühingu kaudu.Näiteks see kiidetud Soome TV-s toimub see pidevalt ja just nii ning kõik peavad seda vägagi normaalseks.Mulle tundub aga,et meie tööandjad seda veel eriti ei jaga - ametühing on ainnult pinnuks silmas.Veel on meie praktikas tavaline,et hakatakse siis seda tülikat ametühinguliidrit peedistama ja tegema temast endast mingi patuoinas.Ma ei oska siin konkreetse midagi küsida,äkki paari sõnaga kommenteerite seda olukorda ja oma nägemust asjast. Kõigele eeltoodule lisaks tahaks öelda,et ikkagi olen selles RHN-iga jamas 150%-liselt teie poolt ja ärge andke alla-tehke neile säru! MITTE- MITTE- MITTE MINGIL JUHUL JÕESAART-APPPIIIIII!!! Kas ETV kollektiivi arvamust ka keegi arvestab või oleme liialt väiksed mutrikesed??

Marika Tuus ametiühingu esinaisena tegi oma tööd, ja ma mõistsin seda. Ma lootsin, et mõistetaks ka seda, et ma ei saa allkirjastada kollektiivlepingut, kui sellel puudub riigi poolt igasugune konkreetne kate.

Ma ei ole kunagi ETV-s jaganud inimesi erinevatesse kategooriatesse. Me kõik olime üksteisele vajalikud ja ma loodan, et see äratundmine minu lahkumisega ETV-st ei kao.

Minu meelest peaks praeguses olukorras kollektiivi arvamusega arvestama, kuigi põhimõtteliselt ma ei poolda juhtide valimist. Flöödimängijaid ei saa ju valida.


Jüri Kuritäi (kuritai@hotmail.com): Minul ei ole siukesele sellile mingeid küsimusi. Jumal tänatud, et minema peksti. Sovhoosidirektori mentaliteet: seadused tehaksegi selleks, et mina, direktor, neid rikkuda saaksin!

Palun saa aru sellest, et ma ei pane pahaks, ükskõik kui kurjad sinu küsimused ka oleksid, püüan sulle vastata oma parima tahtmise järgi.


1 mees (1_mees@mega.ee) Sihuke küsimus, et kunagi ammuilma sai teie eelkäija Toomas Lepp teie juhitud panga käest barterina Saab 9-5 automobiili. Kas Lepp võttis selle kaasa, kui lahkus, või sõitsite teie sellega seniajani, kuni kinga saite?

Mul ei olnud ametiautot. Lepa poolt soetatud kallis ametiauto sai kohe ära müüdud.


Indrek: Hr. Urm kas teile ei tundu, et ETV kui selline on ennast juba ammendanud? Kas ei oleks mitte kavalam lepinguliselt eratelevisioonidele määrata kohustuseks teatud saadete edastamise ja ETV üleüldse sulgeda? Kas tegelikkuses nii väike riik nagu Eesti kannatab välja nii palju erinevaid TV programme?

ETV ei ole ennast tõesti ammendanud. Pigem on erakanalite programmid ennast tüütuseni ammendanud. Avalik-õiguslik televisioon on iga demokraatliku Euroopa riigi üks demokraatlikke tribüüne, kus võib raha omamata sõna saada igaüks, kellel ühiskonnale midagi öelda on.


Realist: Vastuolu - peate võimalikuks ETV-d maha müüa ja samas usute, et ka avalik õiguslik on demokraatia arenedes võimalik.Kui juba on maha müüdud-siis tantsime heeringate pilli järgi ja enam pole mingit tagasiteed.

Rääkides ETV mahamüümisest, tuleb endale teadvustada terve rida sellega seotud asjaolusid. Võtame ainult ühe - see on olümpiamängude ülekande õigused, mida ETV saab EBU kaudu. Need on ETV-l juba aastani 2008 ja kindlasti poole odavamalt, kui seda võiksid omandada erakanalid. Kardan, et eesti reklaamiturg ei ole suur, et erakanalid suudaksid edastada eesti rahvale olümpiamänge. Sellist laadi probleeme on terve rida.


Küllo: Millal Te Keskerakonda astute?

Ma ei välista ka seda. Nagu ütleb Keskerakonna liider Edgar Savisaar, miski siin maailmas ei ole võimatu.


rainer soots (rainer.soots@mail.ee): Ehk huvitatud uuest tööpakkumisest hr.Aare Urm.

tel.052 72 651

I got it.


Tom (toomas.toom@mail.ee): Kas nüüd jääb taas rohekem aega ka golfile? Viimane hooaeg jäi vist vahele?

Aitäh selle tähelepaneku eest. Usun küll, et läheb sedamoodi.


Aare Urm vs RHN

Urm on tunnistanud, et ringhäälingunõukogu (RHN) umbusaldusavaldus tuli talle ootamatult. Samas oli tal ette valmistatud avaldus kavatsusest lahkuda ETV juhi kohalt pärast Eurovisiooni lauluvõistlust.

Urmi sõnul käitub ringhäälingunõukogu nagu inkvisitsioonikohus . “Tõde pole neile vaja, mulle ei antud sõna ega öeldud isegi mitte tere,” sõnas Urm pärast umbusalduse saamist.

Hundipassi saamise järel kirjutas pettunud Urm Päevalehe arvamusloos, et eratelekanalite survel lastakse põhja avalik-õiguslik telekanal ja selle juhid.

Urmi sõnul ei ole riik täitnud lubadust ETV 2002. aasta eelarve kohta, mille järgi pidanuks riik tagama, et ETV ja Eesti Raadio eelarve suuruseks on 250-270 miljonit krooni. Urm nõudis, et ETV peaks saama riigilt 40 miljonit krooni või vähemalt garantii laenu saamiseks.

Ringhäälingunõukogu heitis Urmile ette, et pärast riigikogu otsust lõpetada ETV-s alates 1. juulist reklaami näitamine on Urm uusi lepinguid sõlminud.

Eriti ärritas nõukogu Vormel-1 kolimine ETV-sse.

Lisaks süüdistatakse Urmi selles, et ta juhtis ETV-d suunas, mis ei vasta avalik-õigusliku institutsiooni ülesannetele, vastutöötamises seadustele ja RHNi otsustele ning koostöötahte puudumises RHN-ga.

“Kui lapsemeelselt seda maailma ka ei vaataks või kui kultuurilembeselt endast ka teada ei annaks, on järjekordne eksperiment ETV kallal teoks saanud ja seda saadab välismeedia hõiskav kisakoor. Kahjuks on see kisa täis otseseid valesid ja pooltõdesid,” räägib Urm.

“Kõige lõpuks oleks vaja ükskord teadmiseks võtta, et Toomas Lepa tekitatud kohustustekoorem on paratamatult vaja likvideerida. Selle vägiteo ajatamine meie laste kanda oleks võrreldav selle sunniku kivisseraiumisega,” on Urmi sõnumi alustala.