Ringhäälingunõukogu pakub kandidaadile väljakutset. Saan tulevasele ETV juhile lubada president Lennart Meri kombel verd, higi ja pisaraid. Poliitilist stabiilsust lubada pole aga ringhäälingunõukogu võimuses. Uue juhi leidmisel võib saada takistuseks see, et ühelt poolt soovib riik saada uue juhi nime selleks, et otsustada 40 miljoni kroonine riigigarantiiga laen ETV-le. Teisalt soovib võimalik uus juht enne nõusoleku andmist kindlust, et laen saadakse. Kuid loodan, et suudame läbirääkimistel valitsusega minimiseerida ETV uue juhi leidmise poliitilist värvingut.

Meediaärimees Rein Lang (Reformierakond): ETV maine pole mitte ”null”, vaid ”–100”! Ma ei usu, et keegi leiab endas jõudu tulla kaasa tegema seda poliitilist tibutantsu. Praegu on avalik-õiguslik ringhääling teatud poliitikute mängumaa, pean silmas Marju Lauristini. Ma ei usu, et inimene, kes hoolib enda närvidest, tervisest ja ajast, läheks praeguse süsteemi juures ETV-d juhtima.

Süsteem muutub siis, kui ühendada ETV ja Eesti Raadio (ER), arutada läbi, kui palju avalik-õiguslikku ringhälingut Eestis on, võtta vastu vastav seadus ning müüa mõttetu kinnisvara. Mina annaksin uuele juhile vabad käed alustada täiesti uue seltskonnaga. Õigupoolest, ma likvideeriksin ETV ja ER-i ning moodustaksin täiesti uue avalik-õigusliku ringhäälingu. Kes suudaks korrastada seda tänast solgiämbrit – mitmed ETV lepingud peaks säilitatama igavesest ajast igavesti, kui korruptsiooni-näited.