Blond Oliver – Jörgen Aav (11)

“Kui need katsed olid, siis ma mõtlesin, et on hästi raske, ma ei saa üldse hakkama. Aga praegu on lihtne: laulud on kihvtid ja tekst on päris loogiline,” seletab väike, silmipimestavalt blond Jörgen asjalikult ja tõsiselt.

Ajakirjandusega suhtlemine on tema arvates muidu tore, aga paar korda on olnud, et helistatakse ja kästakse ruttu minna intervjuud andma – see on paha, kui väga järsku kohale kamandatakse.

“Suured näitlejad on suureks eeskujuks, nad õpetavad nippe ka: näiteks et mitte publikusse vaadata, siis ei lähe närvi,” räägib Jörgen. Üks hirmsamaid hetki proovidest oli see, kui ta oli nätsu suhu unustanud, siis olevat lavastaja Georg Malvius hästi vihaseks saanud.

Hoolimata kahest viimasest pingelisest kuust, on Jörgenil suurest peast plaan näitlejaks saada, täpselt nagu teiselgi kahel Oliveril. “Väiksena tahtsin ma hoopis välismaa kaupmeheks saada. Aga nüüd tahan näitlejaks või siis rallisõitjaks,” itsitab Jörgen.

Kahju on tal sellest, et kui tema klass muusikali vaatama tuleb, siis mängib etenduses hoopis Oliver Remma, mitte tema.

Punapea Oliver – Mark Laane (11)

“Ma arvasin alguses, et siin on kogu aeg tööd vaja teha, aga minu jaoks on siin juba pigem nali. Vahepeal lollitame ja jookseme ringi. Ega Malviusele see vist eriti meeldi,” ütleb punapea Mark ja lükkab käed kukla taha nagu vana staar. “Lehe-lugudes on meid omavahel sassi aetud, näiteks lauseid ära vahetatud. Aga oleme juba vist kolm või neli intervjuud andnud,” räägib Mark, kes käis eelmisel nädalal ka “Tähed muusikas” saates esinemas.

Kahetunnise etenduse mahalaulmine teda väga ei hirmuta. “Aga ikka kardan natuke, et mõni kõõks tuleb sisse.

Eriti raske on surnumatja juures kirstus olla – sinna ei tohi magama jääda. Terve saal vahib üksi sind, hästi vaikselt, pianos peab veel laulma. Näitlemine pole üldse nii raske kui laulmine,” arvab ta.

Ka plakatite peal kavalalt naeratav Mark on poistest kõige elavama ja rahutuma loomuga. “Ma pole sellest üldse väsinud. Tahan näitlejaks hakata, vanasti tahtsin lauljaks saada,” teatab ta. Kui teistel poistel on pingelise prooviajaga hinded koolis alla läinud, siis temal juhtus vastupidi – hinded läksid paremaks.

“Aga sellepärast, et viiendas klassis vahetuvad õpetajad,” arvab Mark.

Brünett Oliver – Oliver Remma (9)

Päris Oliver on kolmest Oliverist kõige pisem, alles kolmanda klassi poiss. “Ajalehekuulutuse peale tulin. Ma ei arvanud, et Oliveriks saan, arvasin, et ta on juba välja valitud,” ütleb Oliver. “Kui ma esimest korda siia tulin, üllatas kõige rohkem lavakujundus – ei osanud ette kujutada, et siin need aknad ja teised asjad nii suured ja kõrged on. Aga nüüd on juba sõnad ja laulud peas, on juba lihtsam,” räägib ta.

“Ükskord tehti minust telekasse hästi pikk lugu, rääkisin kaamera ees üle veerand tunni ja siis saatesse läks sisse ainult üks sõna,” itsitab Oliver, kellelt ajakirjanikud intervjuud võttes tema päris nime küsivad.

Oliveril, keda tahab ka terve klass vaatama tulla, on selles mõttes suurim pinge, et tema laulab päris esietendusel.

“Olen tähele pannud, et Jörgen laulab hästi, Mark liigub hästi ja mina räägin hästi,” ütleb ta elutargalt.

Oliveri kõige ärevam proovihetk oli see, kui mikrofon maha kukkus ja ta sellele äärepealt oleks peale astunud. “Õnneks astusin mööda, aga Malvius sai ikkagi vihaseks,” räägib poiss.

Kui teised Oliverid pusivad praegu päris “Oliver Twisti” raamatu kallal, siis tema luges läbi lühema variandi. “Aga igatahes ma tahaks endale seda uut Harry Potterit saada, seda hästi paksu. Selle loeksin läbi küll,” lubab ta.