Tänu Linnu Mae ettevõtlikkusele on ehitatud kaldteid, paigaldatud käsipuid, remonditud vannitube, leitud erivajadustega inimestele vajalikke arste ja spetsialiste. “Näiteks Raplast üks tubli pereema, kahe lapse ema,

helistas – ta on ratastoolis, aga vannitoa uks on nii kitsas, et ta pole 26 aastat WC-sse ja vannituppa pääsenud!

Rääkisin omavalitsusega, algul olid mõned probleemid, aga lõpuks leiti raha ja tehti neil vannitoas vajalik remont. Nüüd kuulsin, et Rapla linna arengukavasse pandi punkt, et igal aastal kohandatakse ühele liikumispuudega inimesele vannituba,” toob saatejuht näite.

Mae, kes on hariduselt logopeed ja töötab Tallinna 1. Internaatkooli õppealajuhatajana, leiab alati pärast saadet ka aega televaatajatega vestelda – kaks tundi pärast saate lõppu on tema telefon avatud igasugusele vastukajale.

“Kõige positiivsem on see, kui helistatakse ja tänatakse, öeldakse, et ma olen puuetega inimestest kogu aeg teistmoodi arvanud. Aga helistatakse ka igasuguste probleemidega, see on inimeste jaoks üks kindel kanal, kuhu võib oma muret kurta. Näiteks pärast valuteemalist saadet tuli üle saja telefonikõne,” räägib Mae.

“Kuigi saate reiting on üsna madal, vaadatakse seda näiteks hooldekodudes vaimustusega – näe, seal on minusugune inimene, tal on samad probleemid! See autasu on mul esimene tunnustus pikaajalise töö eest, seepärast peangi auhinda väga oluliseks. Selliseid asju võetakse nii loomulikuna, et keegi tuleb ja aitab, ei oskagi mingit tänu tahta. Aga see, et minu tööd on märgatud, on ikka hea tunne küll,” ütleb Mae.

ETV plaanib kevadest seitse aastat ekraanil olnud “Inimeselt inimesele” ära lõpetada, aga Mae kavatseb inimese teema käsitlemist teles jätkata – tal on juba ammu soov teha sari vaimsest tervisest.