“Eestlaste seas levib hiiliv ksenofoobia, poliitilise messia ootus ning kõva korra ihalus. Need on asjad, millest avalikult rääkimine ei ole hea toon, küll aga saunalaval või süldilaua taga. Mõned poliitilised jõud oskavad rahvahulkades levivaid tundeid omakasupüüdlikult rakendada. Esto TV uus film võimendab seda nn valge mehe tuska meile omases absurdivõtmes. Külastame nende ideedega näiteks Res Publica nimelist poliitilist äriühingut,” selgitab Maimik loo mõtet. “Vali kord” räägib muu hulgas maailmapoliitilistest tõmbetuultest, meie suure venna USA sõjalistest ambitsioonidest, Ken ja Tolk osalevad sõjapooldajate miitingul, Erna retkel, globaliseerumisvastasel demonstratsioonil jne.

Kuigi peaaegu kogu filmi materjal on juba üles filmitud, on režissöör Maimiku sõnul Esto nagu Tallinna linn, mis kunagi valmis ei saa, sest poliitiline ja avalik elu muutub kogu aeg. Seepärast ei ole praegu veel lõplikult kindel, kas film tuleb ühe- või poolteisetunnine.

Kuigi Esto austajad igatsevad linateost pikisilmi, on ka neid, kes uue filmi linastumist nii kibeledes ei oota. “Ma arvan, et Res Publica noorkotkastel võib tuju huvitavaks minna, kui nad üldse muidugi seda filmi vaatavad.

Samuti vanematel inimestel, kes küll kodus valitsust kiruvad, aga arvavad, et avalikult võimu tögada ei tohi,” arvas Maimik.

“Vali kord” jõuab veebruari lõpust kinosse ja hiljem videolevisse.