Hansoni sõnul on Eesti Raadio talle sümpaatne asutus juba kasvõi seepärast, et kõik oma senised plaadid on ta lindistanud sealses stuudios.

Preemia Hansonile pole elutöö eest

Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmuse kinnitusel otsustasid Eesti Raadio muusikatoimetajad anda preemia Hansonile kui väga andekale artistile, kelle jaoks 2003 oli rahvusvahelise läbimurde aasta. “Kindlasti ei ole see tiitel ainult ühe aasta tegemiste eest ega ka mitte elutöö preemia, mis eeldaks loorberitele puhkama jäämist,” ütles Rõõmus. Eesti Raadio annab aasta muusiku tiitli artistile, kelle loomingulised saavutused on edendanud eesti muusikakultuuri ja kes on teinud koostööd Eesti Raadioga. Aasta muusiku tiitliga kaasneb Ivo Lille klaasist skulptuur.

Aasta 2003 märgib Hansoni rahvusvahelise muusikutee algust. Septembri alguses ilmus tema neljas CD, esimene rahvusvaheline album “What Colour is Love”. Plaadi ilmumisele järgnesid kontserdid Eestis ja 15 klubikontserti Saksamaal, Austrias, ·veitsis, Hispaanias ja Taanis.

Lauljakarjäär kui pikamaadistants

“Hea alguse aasta,” kommenteeris Hanson ise äsjalõppenud aastat. “Suhtun oma karjääri jazzmuusikas kui pikamaadistantsi ja plaanin seda terveks eluks, seega loodan, et kui ma alanud aastal maailmakuulsaks ei saa ja minu tuntus taevasse ei tõuse, et mind siis kohe läbikukkunuks ei nimetata,” arutles lauljanna. “Teen muusikat, jäädes enda vastu ausaks ja kindlasti paneb ka aasta muusiku tiitel kohustuse ajada edasi sama rida, mille eest mind on tunnustatud.”

“Loomulikult on esmajärjekorras oluline teha sellist muusikat, mis endale meeldib, aga igale kunstnikule on tähtis ka tunnustus,” märkis Hanson. “Kindlasti ei jõua kõigi maitse järele olla, aga ka see oleks nukker, kui lood ja lood ning ühel päeval avastad, et meeldid ainult iseendale.”

Eesti Raadio annab aasta muusiku tiitlit välja juba kahekümne teist korda. Möödunud aastatel on selle tiitliga pärjatud erinevates muusikavaldkondades tegutsevaid loojaid, autasu on pälvinud teiste hulgas Alo Mattiisen (1988), Tõnis Mägi (1997) ja Tõnu Kaljuste (1998). Möödunud aastal valisid Eesti Raadio muusikatoimetajad aasta muusikuks Rein Rannapi.

Hansoni kümme aastat avalikkuse ees

Hedvig Hanson (28) teadvustas end laiemale publikule esmakordselt võiduga ETV lauluvõistlusel “Kaks takti ette” kümme aastat tagasi.

Hansoni lauljatee algas ansamblitega Con Spirito ja Basic Concept, viimasega sündis 1997. aastal ka debüütplaat “Love For Sale”.

2000. aasta juunis valmis teine, peamiselt Hansoni omakirjutatud lugudega plaat “Let Me Love You ”. 2001. aastal andis Eesti Raadio välja tema eestikeelsete lauludega plaadi “Tule mu juurde“, samal aastal võitis Hedvig “Eesti Muusikaauhinnad 2001” jagamisel parima naisartisti ning jazzi- ja bluusiartisti preemia.

Hansoni värskeim plaat “What Colour Is Love” ilmus maineka plaadifirma EmArcy firmamärgi all ning on võitnud tunnustust nii Eestis kui mujal Euroopas. Koos Hedvigiga musitseerivad albumil Andre Maaker (kitarr), Toomas Rull (trummid), Taavo Remmel (kontrabass) ja Jorma Toots (klaver). Täna kell 19 musitseerib Hanson BonBonis kitarristide Andre Maakeri ja Oleg Pissarenkoga.