Tatriku lähedal pall maha ei kukkunud

Pärnu kapten, ainsana stabiilselt rünnanud Argo Meresaar tunnistas, et eilsega sarnase stsenaariumi oht kerkis ka Pärnu 3:1 võiduga lõppenud avamängus, kui seal tasavägine kolmas geim Sylvesteri saagiks langenuks. “Täna tuleb au anda libero Raigo Tatrikule, kes mängis väga hästi nii kaitses kui servi vastuvõtul,” tunnustas Meresaar vastast.

“Tatriku vastuvõtuprotsent oli hiilgav 84, ning tegemist polnud lihtsate servidega,” ajas Sylvesteri peatreener Laimons Raudsepp statistikapaberist näpuga järge.

Nii võitjad kui kaotajad rõhutasid, et Sylvester servis julgelt ja hästi ning tegutses ka vastuvõtul täpsemalt. Tänapäeva võrkpallis kujunevadki need elemendid enamasti otsustavaks.

Ehkki esimeses geimis hoidsid peaaegu veatult tegutsenud pärnakad avamängus saavutatud hoogu (geim võideti 25:20), anti teise geimi alguses initsiatiiv kohe käest. Seisult 1:2 sai Sylvesteri temporündaja Ardo Kreek servida kuus korda järjest. Saadud edu hoiti hästi, sidemängija Kert Toobal tõstis ründajatele ette mugavaid palle. Suur 17:10 edu sulas küll 19:16-le, kuid Mihkel Sepa võimas ründelöök tähistas Sylvesteri lõpuspurdi algust – 25:18.

Kolmas geim kujunes hoopis ühepoolseks. Pärnu mäng lagunes vahepeal täiesti, Sylvesteril aga tuli kõik välja. Tatrik tõi üles raskeid palle ja ergutas teisigi seda tegema, Raudsepp leidis ikka ja jälle põhjust ilusaid punkte võitnud hoolealustele aplodeerida. Sylvester pääses ette 19:9 ja võitis geimi 25:17.

Kummaski kaotatud geimis polnud abi veteransidemängija Avo Keele mängutoomisest. Neljandat geimi alustas juba Keel, kuid esialgu läks kõik vana rada pidi – Pärnu jäi taha 5:10. Kuid kohe jõuti lähemale (10:11) ja peagi särasid tablool viiginumbrid. Tasavägine mäng jätkus, aga juhtima valitsev meister ei pääsenudki. Seisult 22:22 lõid Kristjan Õuekallas ja Meresaar auti ning Sepa ässpalling lõpetas mängu.

Mitu pärnakat langes ansamblist välja

Nii Raudsepp kui Pupart leidsid, et esitati hooaja üks paremaid partiisid, kuid polnud kindlad, kas ka parim. “Ilusaid mänge on veelgi olnud,” ütles Raudsepp, kes pärast esimest finaalmängu vahetas meeste asukohti platsil. “Esimest mängu valitses Pärnu võimsa servi abil, tehes siis 12, täna ainult 3 ässa,” seletas ta.

Meresaar nentis, et tema servide ajaks toodi just Tatrik platsi keskele. “Kogu aeg pole võimalik palle temast mööda suunata,” märkis Pärnu ohtlikem mängija.

“Meil ei töötanud vajalikul määral ka blokk ega kaitse. Kõik mehed pole niisuguses vormis, nagu finaalseerias peaks olema. Sirelpuu kukkus ansamblist välja, kehvaks jäi Õuekallase esitus, Järvekülje servid ei tulnud välja,” loetles Pärnu peatreener Pasi Rautio. “Kõik jamad algavad vastuvõtust. Kui servi kätte ei saa, ei ole võimalik ka sooritada esimese tempo rünnakut,” tõdes Meresaar.

Pupart lisas, et kodusaalis on mõistagi kindlam servida ja see tuleb ka paremini välja. Ehk ongi siin põhjus, miks neljapäeval valitses Pärnu, eile aga Sylvesteri servimasin. Raudsepa meelest ei mänginud Pärnu halvasti, kuid Sylvesteril tuli kõik paremini välja.

Finaalseeria kolmas mäng algab neljapäeval kell 18 Pärnus. Meistriks tulekuks on vaja võita kolm mängu.