2. Mitte ühegi teise kantsleri peale pole ühegi ministeeriumi personal nii hirmsasti vihastanud kui Mändmaa peale. (Lahkus 25 inimest.) Mändmaal läks pool aastat, kui talle töö juurde vanadest olijatest esimesed poolehoidjad hakkasid tekkima. Kardetavasti mõned neist vihastavad Mändmaa peale peagi taas.

Nimelt tahab kantsler rakendada ametnike peal aja kasutamise järgimist. Et igaüks paneb kirja, kui palju ta mingi tegevuse peale aega kulutab. Kui kaua loeb ajalehti, kui kaua käib lõunal jne. Kui muud moodi ei saa, hakkavad ametnikud selliseid asju suurde kaustikusse kirja panema.

3. Mändmaa kannab valdavalt vastassoo rõivaid. Tal on meeste püksid, meeste sokid, meeste kingad. Kingad on tal suuremad kui tema pressinõunikul Mart Soonikul. Aga eks ole raske ka, kui naiste kingi nii suurt numbrit ei tehtagi. Riietega sama lugu.

4. Kui Mändmaa õhtul töölt koju läheb, võtab ta iiri setteri ja läheb taga jooksma. Sellesama iiri setteriga on kantsler mitmel näitusel käinud. Seal on aga setteril kaks omanikku – Maarja Mändmaa ja Heidi. Las ta perekonnanimi jääb siinkohal nimetamata.

5. Seni, kuni Mändmaa räägib tööst või sellest, kuidas ta koeraga jalutab ja endale järjekordseks nädalaks energiat ammutab (“Ei ole nii, et lähen Kaberneeme randa, panen nina vastu puud, seisan pool tundi ja ütlen, et nüüd olen täis laetud”), seni on ta väga jutukas vestluspartner. Kui aga küsida elukaaslase kohta, muutub ta kidakeelseks.

6. Ta ei ütle, kas tal on elukaaslane või pole. Ka presidendi vastuvõttudel on Mändmaa alati üksi käinud. Miks? “Mmm... mis ma nüüd peaks vastama. Esiteks ma...” alustab Mändmaa, kui pressinõunik Soonik ohjad endale haarab. “See on see lugu... jne”

Mändmaa naerab Sooniku loo peale ja jätkab: “Ma eraelust ei räägiks.” Aga presidendi vastuvõtt ei ole ju eraeluline sündmus... “Et miks ma seal üksi olin? Teil on kurb meel, et ma seal üksi olin? Te oleks võinud siis kaasa tulla, kui teil nii kurb meel on, et ma seal üksi käisin.”

Järgmiseks aastaks kokku lepitud.

7. Mändmaad nägi kolleeg teatris omasoolist suudlemas. Aga see võis vabalt olla ammune ja väga lähedane tuttav. Ja kellel poleks emotsioonid tegude üle võimust võtnud?!

8. Lisaks on kantsleril pressinõunik, kes sagedamini kui ükski teine tema ametivend Eestis peab otsima sobivat vastust küsimusele: “Kas Mändmaa kaalub soovahetusoperatsiooni?” Kord vastas pressinõunik: “Ma ei tea, kui kaugel ta selle plaaniga on.”