Uuringus vaadeldi 1147 40-79aastast inimest, kes lahutasid abielu 40ndates, 50ndates ja 60ndates eluaastates. Uuringu eksimisprotsent on 3.

Uuring leidis, et üle 40aastased naised teavad oma abielude probleeme paremini, samas meeste jaoks tuleb lahutus tavaliselt üllatusena. 26 protsenti meestest ütles, et nad ei näinud lahutust tulemas, naiste seas oli see protsent vaid 14.

See, et naised algatavad rohkem lahutusi näitab naiste kasvavat julgust lahkuda halvast abielust, sõnas AARP uuringutejuht Linda Fisher. „30 aasta eest ei saanud paljud neist naistest lahutada majanduslikel ja enesekindluse puudumise põhjustel,“ lausus ta. „Nüüd on neil enam enesekindlust lahkuda abielust, kui tingimused on talumatud.“

Uuringust selgus, et enamik naisi lahutavad füüsilise või emotsionaalse väärkohtlemise pärast, samuti truudusetuse ja kaasade narkootikumide- ja alkoholiprobleemide tõttu. Mehed ütlesid, et nemad lahutavad peamiselt armastuse puudumise, erinevate väärtushinnangute või elustiilide ning truudusetuse tõttu.

Enamik vanematest lahutatud inimestest liiguvad edasi teistesse tõsistesse suhetesse. 75 protsenti naistest 50ndates eluaastates liiguvad edasi tõsistesse suhetesse pärast lahutust ning seda lähema kahe aasta jooksul. 81 protsenti meestest samas eas teevad sama.