Selle teksti otsa oli ta tõstnud hiljutise internetikommentaari ühe Eesti ajalehe parvlaevaliikluse-teemalise artikli juurest. Järgnev arvamusavaldus on üks paremaid, mis ma sel teemal üldse lugenud-kuulnud olen. Mari-nimeline on selle üllitise autor.

“Eestis on toimunud mitmeid jalgpallivõistlusi, küll valitsus ajakirjanike, erakond erakonna või politseinikud punkarite vastu.

Kui nüüd vaadata seda praamiliikluse värki kui jalgpallivõistlust Atonen&Co Leedo&Co vastu ehk MKM SLK vastu, siis paistab publikule üsna jabur võistlus.

Väljakul käib sagin, Atonen vahetab mängijaid, proovib igasugu kavalaid taktikaid, vaidleb kohtunikega jms. Leedo istub oma meeskonnaga tribüünil, ja haigutab. Seis on 5–0, kõik väravad on löönud Meelis Atonen, aga kahjuks oma väravasse. Vahepeal said paar tema võistkonna ründajat palliga ka üle keskjoone, aga Meelis niitis nad jälle vea hinnaga jalust maha ja saatis oma ründajad varumeestepingile. Veerand mängu lõi Meelis lihtsalt palli üle otsajoone, kuni talle selgeks tehti, et tegelikult tuleb pall väravasse saada ja käega ei mängita.

Seep ei aita elada

Meelis läheneb kavala näoga SLK tribüünile: “Slavka, kuule, tule ka mängima, muidu saame nulliga...”, Leedo haigutab vastu: “Meelis, Meelis, kas sa jalkareegleid üldse tead ka?”

Pealtvaatajate seas on ka Juhan Parts: “Ma ei välista, et lõpptulemus võib olla 10:0, Meelis on ju nii kõva mees, no Eestis annab otsida meest, kes suudaks ühe jalkamatsŠi ajal 5 väravat lüüa!”

Taavi Veskimägi arvab, et nüüd peaks väravale uue võrgu ostma, mis kauem vastu peaks: “Meelis lubas küll, et uut võrku ei ole vaja osta, aga nii suured augud jalkavärava võrgus vist ei käi, Meelis ae, mis sa arvad?”

“Need on need kuradi rahvatantsijad, kes tantsupeo ajal väravavõrgu katki tegid!” toriseb higine Meelis. Leedo aga muigab tribüünil edasi ja avab järgmise “Tehumardi lahinguõlle”.

Aga tegelikult lõpeb seriaali iga osa üsna ruttu ja kuigi on põnev järgmisel õhtul järgmist osa oodata, tuleb vahepeal reaalse eluga toime tulla.

Reaalses elus tähendavad häired ülesõidul ühele pikka miinust turismitalu raamatupidamises, teistele töökoha kadumist kodu lähedal või mandril, kolmandatele muud häda. Aga peale selle ootavad saarlased liikluses juba ammu midagi enamat heitlikust praamisõidust.

Ja veel niipalju, et minister keeras oma sundimise jutuga vindi täiesti üle. Praamikuningas pani sama tigedalt vastu, lubades praamid seisma panna. Saarlane ütleb selle peale: “Kurat, mehed, jätke jama, leppige ära!” Eks vähem kui kuu aja pärast näeme...

Andres Sepp, Meie Maa toimetaja