Lihula linnapea Tõnis Mets saadab Lihula gümnaasiumi direktorile Tõnu Otsale käskkirja: “Esimese õppeveerandi tulemuste järgi on õppeedukus Lihula gümnaasiumis lubamatult madal.

Lihula gümnaasiumi direktori ametijuhendi järgi kuulub direktori kohustuste hulka kooli õppe-kasvatustöö juhtimine. Võttes aluseks ametikohustuste ebapiisavat täitmist, avaldan noomituse Lihula gümnaasiumi direktorile Tõnu Otsale.”

Omal ajal Nooruse ajakirjaniku ja doktor Noormannina tuntuks saanud koolidirektor Ots ei pea Metsa käitumist normaalseks. Mets vaidleb vastu.

1998 mai: politseinik kostitas tutipäevalisi gaasiga

Lihula gümnaasiumi abituriendid korraldasid tutipäeval politseijaoskonnas veesõja, mispeale üks politseinik lasi jaoskonna koridoris õhku pipragaasi. Kõige hullemini pihta saanud noormehel diagnoositi Lihula haiglas silmade ja limaskesta punetus.

1998 juuli: gaasiplahvatus väikelinnas

Salapärane gaasiplahavatus muutis Lihulas 12 korteriga elumaja tondilossiks. Kärgatus pühkis minema kaks teise korruse korterit.

1999 august: koolijuht saab linnapealt jälle pragada

Lihula gümnaasiumi direktor Tõnu Ots sai Lihula linnapealt Tõnis Metsalt käskkirja gümnaasiumi pitsati kaotsimineku pärast. Pitsat oli portfellis, mis Otsalt Tallinnas autost varastati.

Koolijuht avastas oma Toyota lahtimuugituna ja portfellita Tallinnas Suur-Ameerika tänavas. Ta oli põiganud 4-5 minutiks lähedal asuvasse apteeki rohtu ostma. Ots soetas oma raha eest koolile uue pitsati.

2001 november: poiss upub kodu ees kraavi

Kaheaastane laps mängib koduhoovis, kukub vett täis kraavi ja upub. Kraavi kukkunud lapse leidsid vanemad, kuid last päästa enam ei õnnestunud.

2002 detsember: jõhker tüdrukute kätš koolis

Esialgse teate järgi läksid neli 17aastast tütarlast oktoobris õpetajate päeva peol kallale Lihula gümnaasiumi 17aastasele õpilasele Ellile ja peksid ta tugevalt läbi.

Kannatanu sõnul sai ta sedavõrd tõsiselt vigastada, et ei suutnud enam koolis käia ja pidi jääma koduõppele.

Uurimine ja ekspertiis tuvastasid aga, et tegelikult ei olnud Elli vigastused rasked ning tüli lahendamisel oli ta esimesena käed käiku lasknud.

2004 august: monument pannakse üles

Lihulasse pannakse üles mälestusmärk Eesti sõjameestele, kes aastail 1940-1945 sõdisid bolsŠe-vismi vastu ja Eesti iseseisvuse taastamise eest.

2004 september: monument võetakse maha

Valitsuse otsusega võtavad päästeametnikud ja politseinikud skandaalse monumendi väe-võimuga maha.

Puhkeb kähmlus ja nädalaid vältav skandaal. Kes talitas valesti?