Dioksiinitase Juštšenko veres ületas 6000 korda normaalse. Dioksiinist tekitatud näoturse ja villid võivad arstide hinnangul taanduda paari aastaga. Siseorganid pääsesid mürgitusest eriliste kahjustusteta.

Ukraina parlament on algatanud mürgitamise asjas uue uurimise. Esimene uurimine lõppes väitega, et tegu oli viirushaigusega. Juštšenko väitel mürgitati ta julgeolekuameti juhtkonna poolt korraldatud õhtusöögil.

TCDD tekib kõrvalsaadusena paberitööstuses ja jäätmete põletamisel, kuid seda ei toodeta turustamise eesmärgil. TCDD kuulub põhikomponendina näiteks USA armee poolt Vietnami sõja ajal metsade hävitamiseks kasutatud taimemürgi koostisse.

Juštšenko süüdistas varem sel nädalal Associated Pressile antud intervjuus selgesõnaliselt president Leonid Kutšmad ja peaminister Viktor Janukovitšit enda mürgitamises.

Juštšenko süüdistas valitsust “poliitilises mõrvakatses”, kui teda mürgitati, et panna ta loobuma presidendiks kandideerimast. Juštšenko teatas täpselt, millal ja kus teda mürgitati – 5. septembril toimunud õhtusöögil Ukraina julgeolekuteenistuse juhi Igor Smeškoga ja tolle asetäitja Volodimir Satjukiga.

"See oli ainus koht, kus keegi minu meeskonnast polnud kohal ja kus ei võetud tarvitusele toidusse puutuvaid meetmeid,” ütles Juštšenko.