Kodulinna kangelasteks tõusid pingipoisid Rain Peerandi ja Marko Raamat, kes suutsid veeretada mängu Heigo Ermi, Rauno Tamme ja Remy Aare vastu võidusadamasse. Ülesanne polnud lihtne – pärast Rapla korvi on ju vaja pall audist välja sööta, kuid kui platsil kolm meest ühte taga ajavad, on tollel raske palli saada. Kolmel korral väljasöötmine ometi õnnestus ning Peerandi üks ja Raamatu neli vabaviset jõudsid sihile. Tegutsenuks Rapla mehed targemini ja õnnestunuks kõik rünnakud kiiresti lõpetada, võinuks tulla võitki.

“Miks mäng nii kaugele läks, on ses olukorras raske hinnata. Reeglite kohaselt tuleb kõik kakluses osalevad mängijad eemaldada,” selgitas Eek. Tartlased apelleerisid, et mõnigi eemaldatud mees jäi pingile istuma, kuid Eek lükkas need väited tagasi. “Kes nägi, et Rannula ja Allingu rüseluses osalesid?” küsis Rocki peatreener Tõnu Lust Eegilt. “Mina. Nad astusid üle poordi väljakule,” vastas Eek resoluutselt.

Olukord algas Rapla tagamängija Artis Stankevitsi isiklikust veast Rocki liidri Augenijus Vaskyse vastu. Pärast vilet mehed kukkusid. Vaskys tonksas Stankevitsit. Igatahes oli Rocki pingi ees järgmisena pikali Andre Pärn, tolle tiimi vahetusmehed kargasid püsti ja ka Rapla mehed jooksid kohale.

Kokkuvõttes peale mõne kukkumise midagi erilist ei juhtunud. Ka turvamehed hoidsid olukorral silma peal, löömiseks ei läinud ja verd ei jooksnud.

Mis saab edasi? Määruste kohaselt peavad eemaldatud mängijad jätma automaatselt ühe mängu vahele. Otsuse peab lähipäevil võtma vastu alaliidu distsiplinaarkomisjon. Komisjonil tuleb arutada ka Rapla protesti mängu tulemuse kohta.

Rapla kehv oma lauas ja vabavisetel

•• Mängu esimesed 39 minutit möödusid Rocki dikteerimisel, kuid kindlana tunda tartlased end ei saanud.

•• Esimene poolaeg võideti 45:31, kusjuures Rapla põhitsenter ·arunas Skadas kukkus juba vigadega välja. Kolmandal veerandil tuli Rapla järele (59:56). Lõpuveerandi alguses oli taas parem Rock, aga viimane minut võinuks veel kõike muuta.

•• “Eks põlesime alguses läbi, aga hea on see, et suutsime august välja tulla,” hindas Andre Pärn. “Kahju, et me võita ei suutnud. Meil oli ideaalne võimalus see ajuvabadus enda kasuks pöörata. Muidugi, kui Rock niimoodi kaotanuks, tulnuks pärast ilmselt suur jama.”

•• Rapla kaotas nelja punktiga, kuid jättis realiseerimata tervelt 21 vabaviset (38-st 17)! Lisaks sellele noppisid Rocki pallurid ründelauast paarkümmend palli. Ka pallikaotusi kogunes ohtralt, mäng oli seni nähtud veerandfinaalidest nõrgima tasemega.