Kvalifikatsiooni 23. aja saanud Kristina Šmigun jäi oma veerandfinaalis neljandaks ehk teisena poolfinaali ukse taha. Kokkuvõttes tähendas see Šmigunile 19. kohta.

Eestlaste parim Veerpalu

Meeste kvalifikatsioonist mahtus 30 hulka neli eestlast. Kõige kiirem oli 11. aja välja sõitnud Anti Saarepuu, kellele järgnes Priit Narusk. Andrus Veerpalu oli 25., viimase ehk 30-ndana pääses veerandfinaali Peeter Kümmel, kes kaotas 1,5-kilomeetrisel rajal Lindile 11,6 sekundiga.

Paraku jäid veerandfinaalid eestlaste laeks. Ühte sõitu sattunud Saarepuu ja Kümmel pidid selgelt tunnistama vastaste paremust.

Raskel rajal nägi võimalust Veerpalu, kes esimesele tõusule minnes vastase suuskadesse takerdus ja vaevu püsti jäi. Tõusu lõpuks olid konkurendid juba kinni püütud.

“Teiseks kiirenduseks enam jõudu ei jätkunud,” ütles lõpusirgel poolfinaalikoha kaotanud Veerpalu, kes sai eestlastest parimana 15. koha. “Arvan, et poolfinaalipääsu eest võinuksin muidu võidelda küll.”

Sama napilt jäi poolfinaalist välja ka Priit Narusk. “Tegin viimasel tõusul kiirendusega oma käigu, kuid vastastel oli lõpusirgel üks veel varuks,” ütles ta.

Finaal oli ka Nove Mesto MK-etapil sprindi võitnud Lindi soolo. Rootslane sõitis viimasel tõusul kiirendades norralastega paarikümnemeetrise vahe sisse ja jõudis lõpusirgel publikut isegi tervitada. “Taktika töötas sajaprotsendilise täpsusega – alguses sõitsin vaikselt ja siis panin täiskäigu sisse,” ütles Lind. “Aga üllatas, et norralased nii palju maha jäid.”

Teise koha sai stardi eel paarile külmakraadile vaatamata hingamiseks suhu pandud õhusoojendit kasutanud Tor Arne Hetland. “Mul on astmaprobleemid,” põhjendas norralane.

Teist päeva mahtus pjedestaalile venelane Vassili Rotšev. “Väga hea tulemus, kui arvestada siinset rasket raja-

profiili,” ütles Rotšev, kes sõidab nüüd Venemaa koondisega kaheks nädalaks Armeeniasse olümpiaettevalmistuslaagrisse.