Teisest geimist alates mängu lülitunud ja lõpuni platsile jäänud Jaanus Nõmmsalu hindas Pajusalu panust kõrgelt: “Kahjuks sõi teine eestlane mu ära. Raimo oli üle platsi mees, ma ei olegi teda nii hästi mängimas näinud. Meie blokeerijad ei saanud Raimot kinni.”

Pajusalu omakorda hindas sõpra: “Jaanus mängis hästi. Servis edukalt ja oli rünnakul kasulik.”

Enne mängu pakkusid kohalikud asjatundjad võitu Innsbrucki meeskonnale, ikkagi kolmekordne karikavõitja. See, et mäng maksimaalselt põnevaks ja pikaks venis, valmistas publikule rõõmu. “Gigantide mäng, hea, et eestlased endale häbi ei teinud,” rõõmustas Nõmmsalu.

Eestlased edenevad

Mõlemad eesti ründajad on oma hooajaga enam-vähem rahul. “Kahetsema ei pea midagi,” arvas Pajusalu, lisades küll, et alati saab veel paremini minna. “Arvan, et olen oma blokeerimisoskust siin parandanud. Sellele pannakse siin palju rõhku. Igal treeningul. Mängin palju, kuid väsimust veel ei tunne. Lihtsaid vigu siin endale lubada ei või, karistus järgneb ruttu – kohe vahetatakse pingile.”

Nõmmsalu meeskonna hooaeg on kulgenud heitlikumalt. Karikavõistlusi alustati tagasihoidlikult, kuna nõrgemate vastu oli mõnel mehel end raske motiveerida. Aga viiegeimiline karikafinaal ja edasipääs Euroopa esitosinasse räägib kvalitatiivsest tõususust. “Minu arvates peaksime jõu arendamisele enam rõhku panema, aga teadlased on avastanud, et peaksime rohkem jooksma,” arvustas Nõmmsalu Viini klubi treeningutel toimuvat. “Särtsu on vähe, vastupidavust võiks rohkem olla, ka võitlusvaimu tuleb tõsta,” loetles ta puudujääke.

Uutest pakkumistest veel ei räägita, aga söakam Nõmmsalu on valmis selle teema varsti ise üles võtma. Kuigi elamis-, treenimis- ja võistlemisolusid Austrias peab ta heaks. “Tingimused on ideaalsed. Hea korter, viis minutit saalini, kõigil uued autod...”

Jõulude eel kutsus Eesti võrkpalliföderatsiooni president Aadu Luukas Eesti koondise kandidaadid pidulauda ja kuulas, mida räägivad ees ootavast pinevast suvest (lisaks Spring Cupile Euroliiga ja EM-i valikmängud) koondise kandidaadid.

Kutsutud olid ka mõlemad “austerlase”, paraku ei saanud Nõmmsalu klubist vabaks, kuna ees oli mäng Treviso Sisleyga, maailma ühe mainekama klubiga.

“Sain aru, et minuga siiski arvestatakse,” möönas isepäine Nõmmsalu, kes protsessimise pärast mullu koondislaste rivist välja jäi. Hooaeg Austrias kestab aprilli lõpuni, pärast seda on ta valmis koondisse kandideerima.

Pajusalu on orbiidil

•• Innsbrucki Hypo Tirol, kus teeb ilma Pärnust pärit Raimo Pajusalu, kavatseb oma tänavusest kooseisust säilitada ümmarguselt 70 protsenti.

•• “Olen valitute hulgas,“ nendib Eesti koondise ja Tirooli klubi keskründaja. “Säilitasime koha meistrite liigas – seegi on märkimisväärne.”

•• Positiivse poole peale arvab ta kõhklematult ka imekauni looduse ja omaette korteris elamise. „Olen tõesti rahul.“ Saksa keel veel eriti külge pole jäänud. Pigem itaalia keel, sest treeningutel kaigub itaallaste hääl kõrgelt.

•• Aga kui peaks tekkima valikuvõimalusi?

•• Pajusalu ette ei muretse: “Eks vaatame, paar kuud on veel aega, enne kui pakkuma hakatakse.“

•• Pajusalu on heas vormis. Jaanus Nõmmsalu ei unusta niipea, kuidas sõber karikafinaali viimase punkti tõi, sulustades Saksamaa koondise põhiründaja. “See oli väga efektne, poole meetri pealt põrkus pall tagasi!“ V. M.