“Kuigi Wilksile oli see Rootsis teine kord sõita ja meile alles esimene, sai ta ikkagi puhtalt sõiduga sisse,” rääkis Aava. “Ralli ise oli muidugi väga kihvt ja mõnus sõita. Kohalikel sõitjatel oli siin muidugi eelis, sest nad teadsid katsetel niiöelda halbu kohti ja said nii kiiremini sõita. Siin rallil on just seda eelnevat sõidukogemust vaja.”

Kuigi Suzuki tiim testis nädal enne Rootsi rallit uut Swifti Norras, polnud auto lumel siiski ideaalne. “Ma arvan, et seda masinat polnudki varem lumel testitud. Ning nendest kahest päevast jäi auto seadistamiseks pisut väheks,” ütles Aava.

Teine Junior-WRC klassis võistlev eestlane, Ford Fiestal sõitev Jaan Mölder Juunior maaldes terve ralli vältel tehniliste probleemidega ja lõpetas klassivõitjast 34 minutit halvema ajaga kümnendana.

Ralli võitis eile sünnipäeva pidanud Marcus Grönholm, kes võitis ralli 19-st kiirustkatsest kümme. Soomlase jaoks oli ärev moment viimase võistluspäeva alguses, kui õli tema Ford Focuse aknale hakkas lekkima ja ta ettevaatlikult sõites prantslase Sebastien Loebi endast vaid 15 sekundi kaugusele lasi. Pärast tehnohooldust võitis soomlane aga ralli kolm viimast kiiruskatset, kindlustades endale pärast Monte Carlo rallit hooaja teise etapivõidu.

Fordile oli see üldse 50. MM-ralli võit. Kõige rohkem – kümme korda – on Ford olnud võidukas Kreekas. Taas oli ebaõnnesõdur norralane Petter Solberg, kes Rootsistki punktilisa ei saanud. Norralane diskfalitseeriti, sest ta ei suutnud ühe kiiruskatse stardialast nõutud 20 sekundi jooksul autoga minema sõita. Kuigi Solberg ja kaardilugeja Phil Mills lükkasid auto sajakonna meetri kaugusele, kus neil õnnestus Subarule siiski hääled sisse saada, otsustasid kohtunikud hiljem ekipaaži rajalt maha võtta.