Üliõnnelik Greis arvas enne võistlust, et keegi eliidist läbib raja kindlasti puhaste paberitega. “Kuid sõidu ajal tuul muutus ja see muutis laskmistingimused väga raskeks,” ütles olümpiavõitja.

Viis trahviminutit

Heitlik tuul rikkus Eesti koondise peatreeneri Hillar Zahkna arvates eestlastegi sõidu. “Võistluse alguses puhus tuul tiirus paremalt, hiljem vasakult,” rääkis Zahkna.

“Oma viga, et ei suutnud olukorda võistluse käigus adekvaatselt hinnata.”

Parima eestlasena 63. kohale tulnud koondise hetke esinumber Roland Lessing läkitas kohe esimeses tiirus “piima järele” kolm padrunit. Hiljem lisandus veel kaks trahviminutit. “Arvestasin enne võistlust, et saan ehk kõigi nelja tiiru peale kokku kolm trahvi, kuid paraku tulid need minutid kohe ära,” rääkis Lessing. “Endal tekkis ka segadus, et mis nüüd lahti.”

Lessingu hinnangul ei suutnud ta pärast viimast MK-etapilt saadud 12. kohta olümpiaks kontsentreeruda. “Tundub,et just sõiduks keskendumisel jäi natukene vajaka. Tekkis tunne, et kõik läheb lihtsamalt,” ütles Lessing. “Kuid mis meilt ikka tahta. Medalit polnud mõtet oodata.”

Samuti viis möödalasku teinud eestlaste teine mees, 67-ndana lõpetanud Indrek Tobreluts oli väsinud. “Laskmist saab teine päev parandada, kuid sõitu on raskem leida. See teeb nukraks,” rääkis ta.

Sõiduajas Tobrelutsulegi ligi kolmkümmend sekundit kaotanud Dmitri Borovik kurtis samuti rasket minekut. “Sõiduvormi praegu pole, loodame, et sprindiks läheb paremaks,” ütles Borovik. “Esimene ring oli väga hea, kuid siis kadus tunne ära.”

Palju ei puudunud, et koondise noorim Priit Viks oleks Borovikule ära teinud. Varem head kiirust näidanud Borovik oli Viksist rajal vaid nelikümmend sekundit kiirem.

“Tahtsime siit korralikku sooritust, kuid iga mehe viis trahviminutit seda kindlasti pole,” ütles peatreener Zahkna. “Kolm võistlust on veel ees, enesetappu me kindlasti ei soorita.”