Pühapäeval Nukuteatris toimunud lõpuüritusel said noored filmitegijad tehtud töö eest tunnustuse. Konkursi noorema vanuserühma (9 – 12 aastased) nominendid olid Albu põhikoolist, Karjamaa gümnaasiumist, Pärnu Koidula gümnaasiumist ja Tallinna Tõnismäe reaalkoolist. Laureaadiks nooremas vanuserühmas sai Mare Laube Albu põhikoolist filmiga „Lehm lüpsab suust ja kana muneb nokast”.

Vanemas vanuserühmas (13 – 17 aastased) märkis žürii ära taas Albu põhikooli, Surju ja Uulu põhikooli ühistöö, kaks tööd Elva gümnaasiumist ning Narva Pähklimäe gümnaasiumi filmi. Laureaadiks vanemas vanuserühmas sai Elva Gümnaasiumi õpilaste Anna-Mai Rajandu ja Martti Tammaru film „Abraka dabra”.

Enne suvist koolivaheaega kutsusid konkursi korraldajad koolilapsi üles otsima tüütutele harjumustele uusi vaatenurki, nägema võimalusi, kuidas ja mis saab olla tagurpidi ning seejärel need filmis ka vaataja jaoks nähtavaks teha. Üleskutsele reageeris 68 õpilast kümnest Eestimaa koolist ning konkursile esitati ühtekokku 26 animafilmi nii joonis- lamenukk- kui ka ümarnukkanimatsiooni tehnikas.

Kõigis konkursile saadetud töödes peegeldus sõnum vaatajatele. Mait Laas Nukufilmi Lastestuudiost tõi filmide sisust esile inimlikkuse temaatika - igatsus olla mõistetav, armastatud ning olla just see, kes sa oled. „Hea, et töödes oli ka positiivset ja leidlikku huumorit. Kahjuks ei vastanud mõned suurepäraselt teostatud animafilmid konkursi väljakuulutatud teemale, kuid žürii arvates oli neis peegelduv noorte töö ja vaev igati muljetavaldav,” ütles Mait Laas.

Žürii nimel tänas Laas juhendajaid nähtud vaeva eest ning lootis, et esimesed tehtud tööd annavad juhendajatele kogemust ja innustust edaspidigi olla lastele motivaatoriks ja toeks uute animafilmide tegemisel.

Animafilmikonkurss oli tihedalt seotud Tiigrihüppe SA õpetajate koolitusprojektiga „Animatsioon kui meediaõpetuse üks osa Eesti koolides”. Et omandatud teadmised ja lennukad ideed pärast koolitust kaotsi ei läheks, pakutigi koolidele võimalust oma loomingut filmikonkursi kaudu laiemalt tutvustada. Sihtasutus korraldab õpetajatele 16- tunnilist animafilmi koolituskursust juba kolmandat aastat ja Nukufilmi lastestuudio juhendamisel on animafilmide tegemise oskused saanud ligikaudu 200 õpetajat.

Tiigrihüppe projektijuhi Signe Piirsalu sõnul valmistas rõõmu rohke osavõtt esimesest konkursist, mis annab kinnitust koolitusprojekti edukusele. Tiigrihüppe Sihtasutus jätkab tasuta animatsioonikoolituse korraldamist õpetajatele ka 2007. aastal. Uuendusena õpetatakse filmide helindamist.

Järgmine animafilmide konkurss kuulutatakse välja kevadel. 

Konkursi korraldasid Tiigrihüppe sihtasutus ja MTÜ Nukufilmi Lastestuudio.