Arvatavasti nõustuks Beckham ka ise väitega, et tal pole karjääri helgeimad päevad. Jutt ei käi rahast, seda on ammu jalgpalli piiridest väljunud meediastaaril viimaste andmete järgi ligi kaks miljardit krooni. Vähemalt järgmised kümme Beckhamite põlvkonda saaks mitte midagi tehes muretult oma elu mööda saata.

Jutt käib jalgpallurikarjäärist, sest Adidase ja Gillette’i, Pepsi ja Motorolaga (Beckhami suurimad sponsorid – toim) läheb “Becksil” ikka veel ladusalt. 31-aastase poolkaitsja vutikarjäär veereb tagasikäigul.

Kõigepealt loobus ta pärast ebaõnnestunud MM-i Inglismaa koondise kaptenipaelast. See oli vabatahtlik. Suuremaks ebameeldivaks üllatuseks sai rahvusmeeskonna uue peatreeneri Steve McLareni otsus Beckhami teenetest üldse loobuda.

Capelloga pahuksis

Ka hooaja esimene pool Madridi Realis uue peatreeneri Fabio Capello käe all pole Beckhamil kujunenud kergeks jalutuskäiguks. 21 mängust läks ta algkoosseisus platsile vaid seitsmes. Viimati juhtus see kolmapäeval Meistrite liiga tabeliseisu koha pealt tähtsusetus kohtumises Kiievi Dinamoga. Põlvevigastusest taastunud Beckhami sarjati viigiga lõppenud mängus viletsa kaitsetöö eest.

Kõva isiksusena tuntud Capellol ei tundu olevat Beckhami ikoonistaatusest sooja ega külma. Näiteks keelas endine Torino Juventuse juhendaja inglasel minna oma filmistaaridest sõprade Tom Cruise’i ja Katie Holmesi pulma. Asjaolu, et Beckham samal ajal haiget põlve ravis ja niikuinii mängida poleks saanud, ei pannud Capellot meelt muutma.

Reali tehniline direktor Predrag Mijatovic on hoiatanud, et kui Beckham jääb pingipoisiks, temaga lepingut ei pikendata. Klubi ametlik seisukoht on, et Beckham hakkab paremini mängima, tõuseb tagasi põhikoosseisu ja temaga pikendatakse kontrahti veel kaheks aastaks.

Samas väitis tundmatuks jääda soovinud Reali juhatuse liige  Hispaania pressile, et tegelikult loodetakse mängutaset minetanud superstaarist valutult lahti saada. “Miks peaksime investeerima kahe aastaga 16 miljonit naela (368 miljonit krooni – toim) mängijasse, kel pole treeneri soosingut?” küsis ta.

Reali endise presidendi Lorenzo Sanzi sõnul ei too Beckham klubile sisse pooltki seda raha, millest räägitakse, kuid temast niisama loobumine jätaks Madridi superklubi praegusest juhist Ramon Calderonist halva mulje. Sellepärast lootvat kogu Reali juhtkond ja treenerid nüüd popikooni “Ameerika unistusele”.

USA-sse või koju tagasi?

Beckhami võimalikust USA-sse  siirdumisest on räägitud aastaid. Teda on seostatud sealse meistriliiga klubiga Los Angeles Galaxy, mille omaniku Phillip Anschutziga on ta hea tuttav. Samuti kuulub talle sealse kodustaadioni juures oma jalgpallikool.

Nüüd ootavatki Real, et Beckham vabal tahtel asjad kokku pakiks ja suurema kärata lahkuks. Igatahes käis jalgpalluri abikaasa Victoria Beckham juba Los Angeleses maakleriga elumaja otsimas.

Veel räägitakse Beckhami siirdumisest Milano Interisse või tagasi Inglismaale Boltoni, Middlesbrough’ või Newcastle’i rivistusse. Beckham ise eitab kõiki üleminekuplaane.

“Olen Madridis õnnelik ja mu pere on siin õnnelik,” ütles ta. “Ma ei lähe jaanuaris kuhugi. Ma ei pea läbirääkimisi teiste klubidega.”

Enda sõnul motiveerib Beckhami võimalus sel hooajal Realiga midagi võita. Samas on selge, et varupingil istumine hakkab käima tema ego pihta. “Armastan jalgpalli mängida ja kui ma seda teha ei saa, pole ma õnnelik,” ütles ta.