Kuigi lõpliku otsuse Jaapanis peetavale MM-ile sõitmise kohta langetab Saarepuu täna koos Eesti suusakoondise peatreeneri Mati Alaveriga,  ei jätnud eileõhtune telefonikõne sportlasele kahtlust – oleks ime, kui ta tuleval neljapäeval ja reedel Sapporos starti tuleb.

“Imet läheb vaja tõesti,” kostis telefoni kähedahäälne, pidevalt köhiv Saarepuu. “Ei taha küll veel sajaprotsendiliselt väita, et Sapporos käimata jääb, aga ütlen ausalt: võimalus on praegu väga väike.”

Sprinterid võistlevad Sapporos 22. veebruaril individuaal- ja päev hiljem paarissprindis ning seejärel ongi nende pidu läbi.

“Liigseid riske ma kindlasti ei võta,” tähendas Saarepuu. “Kui minna ei saa, siis ei saa. Eluga tuleb aga igal juhul edasi minna – pärast MM-i on MK-etapp Lahtis, kus loodan võistelda.”

Veel nädala alguses pakatas Saarepuu optimismist, et saab paari päevaga terveks, kuid tegelikkuses on tervis iga päevaga halvenenud. “Kurk püsib endiselt kähe, köhin vahetpidamata, nina on nohune ja pea lõhub valutada,” kirjeldas 23-aastane sportlane tõve sümptomeid.

Eesti koondise tohtri Tarvi Kiudma määratud ravimitest pole abi olnud, samuti ei aita rahvameditsiin. “Arst ei oska öelda, mis täpselt viga on... Mingi viirus. Nädala alguses võetud vereproovid olid õnneks korras,” rääkis Saarepuu, kes lisaks arstimitele ravib end küüslaugu ja kõige muu võimalikuga.

Haigusega võideldes pole ta saanud alates esmaspäevast treenida, kui paari päeva tagust kerget harjutuskorda Otepääl mitte arvestada.

“40 minutit õnnestus sõita, ent rohkem vilets enesetunne ei lubanud,” tõdes Saarepuu. “Täna (eile – toim) jääb vaid kuus päeva MM-i sprindini – arvestades oma viimase aja pagasit, poleks Sapporos vist isegi tervenedes midagi erilist loota.”

Saarepuu annab endale aru, et võib haigena pikale lennureisile asudes kihva keerata kogu ülejäänud hooaja ning enamgi veel. “Süda on mu nõrk koht – ei tahaks sellele liiga teha. Pealegi ei saa lennukites end ravida,” ütles ta.

Alaver jäi Saarepuust rääkides napisõnaliseks, korrates samuti, et otsus hoolealuse osalemise või mitteosalemise kohta MM-il sünnib täna.