Plektrumi pressiesindaja Kerttu Kongas kinnitas, et festivali ühe osana leiab aset vj`de ehk video jockey`de kokkutulek, mille sarnast Eestis veel toimunud ei ole

Plektrumi vj programmi koostaja Iti Malkeni sõnul seisneb idee pildi ja muusika ühildamises. “Jälgida saab kunstniku visuaalset sõnumit, mis luuakse ekraanidele läbi piltide ja pildiseeriate, mis peosaalis kõlava heliga omakorda ühtse terviku moodustab,” sõnas Malken.

“Vj-d on platsis läbivalt terve festivali jooksul. Plaanis on maha pidada üks korralik jämm, tutvuda uute tuultega vj-maailmas, vahetada kogemusi ja informatsiooni ning keerata põnevaid pilte ekraanidele.
Loodetavasti tekib sellest ettevõtmisest midagi traditsiooni laadset,” lisas Malken.

Tuntuimatest video jockey`dest astuvad Plektrumil üles vj-d Max Treepee ctrl-l, Propaganda, Visual Culture, Miisu, Sten Saluveer ja Faze.

Vj-kunst on laias maailmas ja ka Eestis jõudnud klubikultuuris juba kanda kinnitada. Eelmise aasta hilissügisel toimunud Plektrumi kava tutvustas viljeldavat kunsti nii kodu -kui ka välismaiste vj-d pilgu läbi.

Festivali Plektrum korraldajatel on plaanis visuaalse kunstisuuna tutvustamist jätkata ka edaspidistel toimuvatel üritustel.