Neljakümne teist korda aset leidval festivalil saab sel aastal näha maailmanimesid mitmest muusikažanrist – Paul Anka, The Roots ja Steely Dan, kui nimetada vaid mõnda, edastab porijazz.fi.

Pori jazzfestival keskendub küll jazzile, kuid pakub ka souli ja funki, hip–hopi ja räppi ning rütmi ja bluusi.

Kontserdid toimuvad üheteistkümnes Kokemäenjoki ümber paiknevas kontserdipaigas. Suurimad vabaõhukontserdid peetakse kaunis kontsertpargis Kirjurinluoto Arenal, suurimasse ööklubisse mahub kuni 3500 külastajat. Eelmisel aastal käis kontserditel kokku hinnanguliselt 155 000 inimest.

Kohal on ka mitu nö „kuulsa vanema võsukest“ – näiteks Bob Marley poeg Ziggy Marley ja Nat King Cole’i tütar Natalie Cole.

Läbi aegade on Pori festivali väisanud paljud oma ala elavad legendid – Miles Davis, James Brown, Herbie Hancock, Paul Simon, Rober Plant ning Ike Turner on nimed, mis ei jäta muusikasõpra külmaks.

Jazz ja bluus on alati olnud seotud ja põimunud – soome bluusi esindab sel aastal teiste seas Pori oma BluesBone, kel on kuue tegevusaastaga kogunenud hulk originaalloomingut, kuid esitamisele tuleb ka lugusid sellistelt legendidelt nagu Albert Collins ja Freddie King.

Festival kestab 22. juulini ning selle lõpetab Pori Jazz World stars.