Eesti evangeelse luterliku kiriku (EELK) Tallinna praostkonna praosti Jaan Tammsalu hinnangul võiks tulevikus moodustada ka venekeelse koguduse - seda aga juhul, kui huvilisi jätkub, vahendas ETV24 Aktuaalset kaamerat.

Koguduse moodustamist Eesti evangeelne luterlik kirik kiirendama ei hakka. Venekeelsed teenistused toimuvad praegu Kaarli kirikus laupäeviti paaril korral kuus.

Aktuaalsemaks muutus venekeelsete teenistuste korraldamine pärast aprillirahutusi. EELK Narva Aleksandri koguduse õpetaja Oleg Sevastjanov ütles, et enamus venekeelsest elanikkonnast peab end õigeusklikuks, tundmata õigeusu traditsioone ja mõistmata kristlikke väärtusi.

Sevastjanovi sõnul käib Narvas luterlikel jumalateenistustel palju rahvast. Tallinnas pole praegu huvilisi kuigi palju.

"See on minu viga, et saan Tallinna tulla ainult laupäeviti," ütles Sevastjanov. "Selleks, et kogudus eksisteeriks, peab vaimulik olema kohal. Pöördusin misjonikeskuse poole, et nad saadaksid vaimulikke appi. Mina teenin põhiliselt Narvas ja ei saa oma kogudust jätta."

"Meil on olemas Rootsi-Mihkli kirik, kus on rootsikeelsed jumalateenistused, soomekeelsed jumalateenistused, saksakeelsed jumalateenistused," rääkis praost Jaan Tammsalu. "Meil on teenistused läti keeles, ingliskeelsed jumalateenistused Tallinnas. Luterlik kirik teenib väga erinevates keeltes kõnelevaid inimesi ja on üsna hämmastav, et veel ei ole venekeelset kogudust - see on loogiline tulevik."