“Me kinnitame oma jätkuvat toetust Georgia riigile - tema suveräänsusele, territoriaalsele terviklikkusele ning iseotsustusõigusele: Eriti praegu tuleb neid väärtusi üheskoos kaitsta,” seisab saadikute pöördumises. “Ühtlasi kutsume me Venemaad lõpetama mis tahes sekkumine Georgia siseasjadesse.”

“Oht sisemisele stabiilsusele on oht ka demokraatiale ja riigi suveräänsusele,” seisab avalduses. “Tänavail esitatud äärmuslikud üleskutsed annavad Georgia riigi poolt viimastel aastatel saavutatule tugeva tagasilöögi.”
Saadikute hinnangul ei ole eriolukord ja telejaamade sulgemine pääsetee, vaid see seab kahtluse alla riigi senised edusammud ja vähendab homsee edusammude võimalikkust.

“Aeg on istuda ühe laua taha, leida rahumeelsed lahendused ning lõpetada tänavapoliitika. Teravad avaldused, tagasiastumisnõuded ja erimeetmete rakendamine ei vii heade lahendusteni,” leiavad saadikud.

Riigikogu Eesti-Georgia parlamendirühma kuuluvad selle esimees Andres Herkel, aseesimehed Helle Kalda ja Silver Meikar. Liikmeteks on Peep Aru, Meelis Atonen, Helmer Jõgi, Urmas Klaas, Tarmo Kõuts, Mart Laar, Jürgen Ligi, Jaanus Marrandi, Marko Mihkelson, Mart Nutt, Heljo Pikhof, Mati Raidma, Jüri Ratas, Mailis Reps, Rain Rosimannus, Taavi Rõivas, Jaak Salumets, Imre Sooäär, Margus Tsahkna, Ester Tuiksoo
Peeter Tulviste ja Harri Õunapuu.