Hispaania väljaanded ei pea Eesti koondist eriti tõsiselt võetavaks vastaseks. Hoopis tähtsam uudis seoses Eestisse sõiduga on siinsete spordiajakirjanike jaoks seotud logistikaga. Kuna hispaanlased mängivad kolmapäeval Belgias, lennatakse Brüsselisse otse Tallinnast. Nõnda veedavad Hispaania jalgpallitähed Eestis neli ööd ning seda ajalehe ABC vahendusel mängijate spetsiaalsel soovil. Esialgne plaan nägi et­te, et kogu punasärklaste koondis lendab laupäeva hilisõhtul, kohe pärast mängu, Hispaaniasse taga­si, kuid meeskond teatas juht­konnale oma eelistusest vä­hem lennata. Nii veedetaksegi pühapäevane puhkepäev, muidugimõista pärast võitu, Tallinnas.

Jalgpalliga seoses räägitakse peamiselt rahvuskoondislaste vigastustest, ja seda üsna muretult, sest mõne tähtsa palluri kõrvalejäämine mängust Eestiga polevat eriti märkimisväärne. Samuti spekuleeritakse peatreener Vicente Del Bosque´i võimalike mängijaeelistuste ja kasutatava taktika üle.

Eesti ohtu ei kujuta

Isegi võõra väljaku ebasoodsad tingimused ei hirmuta hispaanlasi. Näiteks ajaleht ABC kirjutab halastamatult, et Hispaania nä­da­lavahetuse ülipopulaarse jalgpallikihlveo La Quiniela ainuke kindlalt ennustatav tulemus on Eesti–Hispaania mängul. Sest “valitseval Euroopa meistril ei peaks oma nõrgast vastasest, grupi viimasest, kes kaotanud mõlemad mängud, üleoleku näi­tamisega probleeme tekkima ”.

Teised väljaanded rahustavad tipp-pallurite vigastusterohkusest tekkivat võimalikku kaotushirmu juba eos väitega, et “Eesti pole sellise tähtsusega rivaal, kui seda on Belgia”.

Spordileht As tutvustab hispaanlaste vastaseid järgnevalt: “Eesti koondis on etteaimatav rivaal, kes toetub 4-4-2 õpikuskeemile, suurt ohtu nad ei kujuta. Belgia on teine asi, nemad mängivad ja on kiired.” Lõpuks küll tunnistatakse, et eks iga võidu eest on vaja ka tööd teha.