Library auhinna, 6000 eurot, pani välja Prantsuse kultuuriministeeriumi raamatute ja lugemise osakond. RED-VECTRACOMi auhinna andis välja nn RED komitee, mis on dokumentaalfilmide levitamisega tegelev võrgustik ning auhinnaks on prantsuse subtiitrite ja videolevi toetus, teatas Eesti Filmi Sihtasutus.

Cinema du Réeli peaauhinna ja 8000 eurot võitis USA-Itaalia film "Below Sea Level", mille režissööriks on Gianfranco Rosi.

Režissöör Aljona Polunina dokumentaalfilm "Revolutsioon, mida ei tulnud", vaatleb Venemaa presidendivalimistele eelnevat kirglikku aastat poliitilise opositsiooni võitluse kaudu, mille taustal on hargnemas ka isiklik peredraama.

"Filmi kaks peategelast, Anatoli ja Andrei, võiksid olla mässajatena juba veterani staatuses. Alates aastast 1997 on nad kuulunud Venemaal tänaseks keelatud Natsionaal-Bolshevistliku Partei ridadesse. Nende kompromissitus võib neid viia kas barrikaadidele või pagendusse, kuid mitte iialgi koostööle võimuga," seisis filmi tutvustuses.´

Filmi sündmused algavad 2007. aasta alguses, kui endistest marurahvuslikest radikaalidest saab keskne jõud Putini-Medvedevi võimule vastanduvas opositsiooniblokis “Teine Venemaa”.

Filmi tootjad on Kuukulgur Film ja Matila Röhr Productions ning produtsendid Jaak Kilmi ja Ilkka Matila.