1995. aastal surnud näitleja elulooraamatu kirjutamine oli teatriteadlase Reet Neimari aastakümneid kestnud elutööks. Paraku jäi temal teos lõpetamata. Möödunud aastal elavate seast lahkunud Neimar andis aga kogutud materjalid üle Pille-Riin Purjele, kes Järveti elulooraamatu lõpuni kirjutas.  

Alapealkirja „Stseene ühest näit­lejasaatusest” kandva raamatu telg on Reet Neimari 1980-ndate lõpu ja 1990-ndate alguse intervjuud Jüri Järveti ja tema kolleegidega. Järveti fenomeni üle mõtisklevad Mikk Mikiver, Eino Baskin, Aarne Üks­küla, Inna Taarna, Evald Hermaküla, Ita Ever jt. Sõna saavad ka Jüri Järveti abikaasa, poeg ja tütar. Olulise osa moodustavad Jüri Järveti enda kirjapandud meenutused, arutlused, märkmed.

1995. aastal ilmunud mäles­tus­artiklis kirjutas Neimar: „Tä­na­päeva näitleja on avalikkusele küll lähemale tulnud, aga kao­ta­nud midagi oma saladusest. Jär­vet säilitas saladuse, olles samas usal­dusisik, väga armastatud nen­dele, kes olid teda kunagi la­val näinud, ja ühtlasi tuntud nen­delegi, kes polnud kunagi elus teatris käinud. Näitleja­le­gend!”

Väljaandjate sõnul püüab teos mõtestada Järveti kui ainulaadse näitleja saladust ning jäädvustada tema vastuolulist eluteed. Raamatus on ligi 200 fotot eri arhiividest.