Rahva Raamatus oli Leelo Tungla ja Peep Pedmansoni "Miriami lood" kogunisti nädala kõige müüdum raamat. Teise suure raamatumüüja Apollo edetabelis jõudis raamat Top 10-s neljandale kohale.

Mõlemal juhul edestas "Miriami lood" näiteks Eesti kõigi aegade vaadatuima filmi "Jääaeg 3. Sauruste ajastu" filmiraamatut. Ka "Miriami lood" on tegelikult alguse saanud filmimaailmast. Raamatuga tasuta kaasas oleva lühifilmi "Miriami piknik" näol on tegemist kogunisti maailma esimese 3D-nukufilmiga, mis valminud samuti Eestis.

Raamatus on kokku 140 illustratsiooni, millest 60 on 3D-stereopildid. Nende vaatamiseks on raamatukaante vahele kaasa pandud stereoprillid.
Lisaks on raamatuga kaasas DVD maailma esimese 3D-nukufilmiga "Miriami piknik".

Eesti Päevalehe raamatukirjastuse juht Margus Küppar avaldas heameelt, et Eesti lapsed Miriami kohe nii hästi vastu võtsid. "Tõsi, ega selliseid raamatuid, kus rohkem kui 100 illustratsiooni ja mille valmimisele on oma panuse andnud paarikümneliikmeline meeskond, just iga päev ei ilmugi. Loodetavasti pakub Miriam nüüd täiendust sellistele Eesti laste juba olemasolevatele sõpradele nagu Lotte, Sipsik ja Naksitrallid."

Leelo Tungal ja Peep Pedmanson
"Miriami lood"

Miriam on väike isepäine tüdruk, kelle fantaasialend ja iseolemise soov tekitavad igasuguseid humoorikaid situatsioone ja seiklusi. Tal on lapselikud fantaasiad ja probleemid. Raamatu kaante vahelt leiab neli erinevat lugu Miriami pere (6-aastane Miriam, tema väike vend ning ema ja isa) ja nende sõbra, inimlike iseloomujoontega kana, igapäevatoimetustest. "Miriami lood" näitab, kuidas ootamatud ja segadusi külvavad sündmused leiavad lahenduse, kui olla ümbritseva ning kaaslaste suhtes tähelepanelik ja hoolitsev.