ETV

Rahvusringhäälingu programmis sai esimeses järjekorras uue kuue raudvara – „Aktuaalne kaamera”. Uuest stuudiost lähevad esimesed uudised eetrisse kell 17 ja pikemad saated kell 18.30 ja 21. Poole seitsmeses saates on eraldi ka kultuuri- ja majandus-uudiste plokk. Venekeelne AK algab ETV2-s kell 19.30 ning selle ette lisanduvad 19.20 alga-vad viipekeelsed uudised.

Selle nädala esmaspäevast alustasid ka uuenenud hommikune „Terevisioon” (saatejuhid Katrin Viirpalu ja Urmas Vaino) ja igaõhtune meelelahutuslik „Ringvaade” (saatejuhid Anu Välba ja Marko Reikop).

Algaval nädalal lisanduvad neljapäeval Priit Kuuse ja Indrek Treufeldti intervjuusaade „Kahekõne”, reedel Maire Aunaste uus suhtesaade „Mida teie arvate?” ning laupäeval Ave Marleeni ja Hannes Hermaküla juhitud õppimisteemaline „Tagatargemad”. Esmaspäevast on uuel ajal kell 20.30 eetris „Tööotsija”, mis 7. septembrist saab ka uue saatejuhi Toomas Luhatsi. Pärast puhkust tulevad tagasi „Osoon”, „Välisilm” (esmaspäeval), Mati Talviku juhitud „Eesti aja lood” (teisipäeval), „Vabariigi kodanikud” (sel hooajal teisipäeval), „Pealtnägija” (kolmapäeval), „MI” (neljapäeval), „Sõida maale!” (laupäeval) ja „Prillitoos” (pühapäeval).

Sellest kolmapäevast liiguvad ETV kanalile Eesti Loto loosimised. 19.30 algava „Lotokolmapäeva” saatejuhid on Helen Sürje ja Rohke Debelakk, Viking Lotto loosimist näidatakse enne AK-d kell 20.55.

Septembri teisel nädalal jõuavad tagasi eetrisse ka teleseriaal „Õnne 13” (ikka laupäeva õhtuti) ja uuele ajale pühapäeva õhtul nihkunud „Erisaade”, saatejuhtideks Tarmo Leinatamm ning äsja võttegrupiga Ukrainasse oma juuri ja seiklusi otsima sõitnud Anatoli Tafitšuk.

Vahur Kersna uus saatesari „Sind otsides” tuleb ekraanile oktoobris. Oktoobris alustab ka muuseumi- ja mälukultuuri sari „Asja mõte” Ivar Leimuse juhtimisel.

Sügise jooksul jõuavad eetrisse ka „Pehmete ja karvaste” uued tegemised ning neli osa lavastuslikust mängufilmi „Klass” järjena valminud noortesarjast „Klass: Elu pärast”.

ETV2 sügisesest kavast leiab peale arhiivisaadete ka mitu venekeelset omasaadet, sh kultuurisaate „Batareja”, vestlussaate „Vandekohus” ja majandussaate „Tegutse”.

Kanal 2

Meelelahutusliku uudistemagasini „Reporter” algusaeg läheb esmaspäevast tagasi kella 19-le. Kohe pärast selle lõppu käivitab uue hooaja „Võsareporter”.

Uutest saadetest alustab reedel Ott Kiivikase juhitud „Nokitsejate suur võidusõit” kevadel saatesarjas „Eesti nokitseb” osalenud meeste ja sõidukite vahel. Nädal hiljem reedel ehk 11. septembril asuvad teele Teet Margna ja Kristjan Jõekalda ehk „Kaks kanget Lõuna-Ameerikas”. 12. septembrist jõuab laupäeviti eetrisse reality-stiilis saatesari Eesti tuntuima memme Kihnu Virve tegemistest alates 2002. aastast ning 13. septembrist pühapäeviti Kristjan Jõekalda juhtimisel uus tõsielusari „Foobia”, kus inimesed püüavad psühhoterapeudi abiga hirmudest vabaneda.

„Tõehetk” ekraanile ei naase, saatejuht Hannes Võrno aga küll – alates 13. septembrist pühapäevaõhtuses meelelahutuslikus telesaates „Luurekeskus”, mis käsitleb kohalike valimiste teemasid ja tipneb otsesaatega valimisõhtul 18. oktoobril.

Sellest neljapäevast jätkub integratsiooniteemaline komöödiasari „Eestlane ja venelane”, laupäevast, 12. septembrist Mart Sanderi juhitud „Tähed muusikas” ja esmaspäevast, 14. septembrist Tuuli Roosma tõsieluline „Saladused”, kus sel hooajal taaslavastatakse mitmed sõltuvuslood.

Neljapäevast, 10. septembrist algab ka uus „Selgeltnägijate tuleproov”, saatejuhiks ikka Urmas Eero Liiv, ning reedest, 18. septembrist kodumaise krimisarja „Kelgukoerad” seitsmes hooaeg.

Mart Juure ja Peeter Oja esitatud huumorisaade „Ärapanija” naaseb oktoobris. Läinud hooaja vaadatuim telesaade „Tantsud tähtedega” jätab aga aasta vahele ja tuleb Kanal 2 ekraanile taas 2010. aastal.

TV3

Ka TV3 uuendas sügise ootel oma uudistesaadet ja stuudiot ning uudistejuhiks on telekanalist lahkunud Märt Treieri asemel Sven Soiver.

Kanali suurprojektiks on sügishooajal „Eesti otsib superstaari” kolmas hooaeg, mis jõuab eetrisse pühapäevast, 6. septembrist. Juba esmaspäevast on platsis aga kodumaine teleseriaal „Kodu keset linna”.

Kolmapäevast jõuavad eetrisse tõsielusarja „Naistevahetus” uued vahetused. Neljapäeval naaseb krimisari „Kättemaksukontor”, esmalt kevadel eetris olnud osadega, et jätkata oktoobris uutega. Reedel alustab uusi mänge „Võta või jäta” Alari Kivisaare juhtimisel.

Sügise jooksul jõuab teleekraanile ka Krista Lensini uus tõsielusari „Kaalust alla!”, kus kaks ülekaaluliste võistkonda hakkavad tervisliku toitumise programmi alusel võidu maha võtma. Tõsielusarja „Unistuste printsess” teine hooaeg jääb TV3 kevadprogrammi.