Nüüd plaanib Austria ekstreemsportlane Felix Baumgartner, kes kogunud kuulsust näiteks maailma ühe kõrgema hoone Petronase torni otsast alla hüppamisega, rekordikatsetuse ette võtta, tegelikult isegi kaks.

Tema eesmärgiks on kerkida õhupalliga vähemalt 37 kilomeetri kõrgusele ja söösta siis sealt maapinna poole vabalangemises, mis kestaks enam kui viis minutit, saavutades ülehelikiiruse. Teadaolevalt pole ükski inimene varem sellega ilma masinate abita hakkama saanud.

„Ega keegi ei tea ka, mida see endast kujutaks. Fakt on see, et su ümber on palju erinevaid õhuvoole,” ütles ta BBC-le. „Aga mis selle tulemuseks on, mina öelda ei oska.” Baumgartner väidabki, et tema projekti eesmärgiks on ka teaduslike andmete kogumine selle kohta, kuidas saab inimkeha hakkama niivõrd äärmuslikes oludes.

Baumgartner kavatseb kasutada 140 meetri kõrgust heeliumpalli. Kui kõik läheb kavakohaselt, peaks ta vabalangusse sööstes ületama helikiiruse juba 35 sekundiga. Peamiseks katsumuseks – peale ülimadala temperatuuri ja õhutiheduse – on keha hoidmine õiges asendis ehk eelkõige pöörlema hakkamise vältimine. Langevari on reguleeritud automaatselt avanema juhuks, kui ta peaks teadvuse kaotama.

Katsetuse täpne aeg ei ole veel otsustatud, nagu ka selle toimumiskoht kusagil Põhja-Ameerikas.