Saksa jalgpalli viimaste aastakümnete suurim skandaal puhkes läinud laupäeval, kui Saksa jalgpalliliit DFB teatas, et Hoyzerit kahtlustatakse läinud aasta augustis peetud Saksamaa karikasarja kohtumises Hamburg SV - Paderborn SC tulemuse teadlikus mõjutamises endale sobivas võtmes. Hamburgi meeskond juhtis mängu 2:0, kuid kaotas lõpuks 2:4. Hoyzer eemaldas juba esimesel poolajal HSV ründaja Emile Mpenza ning määras regionaalliigas mängiva Padeborni kasuks kaks penaltit. 'Õige' meeskonna võidu eest sai Hoyzer ennustusvõistluste korraldajatelt korraliku 'meelehea'.


Lisaks uurib DFB veel viite teise liiga ja regionaalliiga mängu, milledest neljas oli õigusemõistjana ametis Hoyzer. Kõrgliiga kohtumisi pole patune arbiiter seni veel vilistanud. Esialgu Hoyzer eitas oma süüd ning tema advokaadid süüdistasid jalgpalliliitu alusetus surves. Pärast teistkordset nõupidamist kaitsjatega otsustas Hoyzer tõde tunnistada.


Viimati raputas tulemustega manipuleerimise skandaal Saksamaa jalgpalli 1971. aastal, kui süüdistuse said 53 mängijat, kaks treenerit, kuus ametnikku ja kaks klubi, Bielefeldi Arminia ja Offenbachi Kickers.