Kreeka meistriliiga uustulnuk Milon sai riigi meistrivõistlustel kaheksanda koha, kaotades veerandfinaalis Ateena Panathinaikosele mängudega 0:2. Kružajev oli peaaegu kõikides mängudes Miloni resultatiivseim ja tema rünnakuprotsent oli enamikel juhtudel üle 50.

Samas pole teada, kas Kružajev üldse soovib koondist kevadistel Euroopa meistrivõistluste valikmängudel aidata, sest Keel pole temaga ühendust saanud. Kružajev kuulus viimati koondisse tunamullu, kuid ta lahkus põlvevalu tõttu meeskonnast enne EM-valikmänge.

Keel ei nimetanud kandidaatide sekka sel hooajal jõudsalt arenenud Tartu Pere Leiva diagonaalründajat Oliver Vennot, sest viimane keskendub suvel koos Kristo Kolloga rannavõrkpallile ning aitab võib-olla Eesti juunioride koondist 11.-13 juulini toimuval EM-valikturniiri kolmandas ringis, kus vastasteks Bulgaaria, Valgevene ja Türgi.

Küsimärke on koondises veelgi. Kui õlaoperatsioonist taastuv sidemängija Kert Toobal ei peaks heasse vormi jõudma, asendab teda vend Andres. Kui libero osakonnas on kindel Sten Esna koht, siis teisele vakantsele kohale kandideerivad tema vend Asko ja Rait Rikberg. Lähiaeg näitab, kui hästi paraneb nurgaründaja Eerik Jago Achilleuse kõõluse vigastusest. Kui Jago saab koondises kaasa teha "kaklevad? neljanda nurgaründaja koha pärast ilmselt Jaanus Nõmmsalu ja Martti Rosenblatt.

Koondis koguneb sõltuvalt finaalseeria pikkusest 21. või 28. aprillil Pärnus. 7.-9. maini osaletakse turniiril Mogiljovis, millest võtavad lisaks Eestile osa Valgevene ja Läti, neljandat võistkonda otsitakse.

EM-valikturniiril on Eesti vastasteks Poola, Ungari ning Montenegro - Norra duelli võitja. Esimene turniir peetakse 16.-18. maini Põhja-Poolas Olsztynis, teine 23.-25. maini Tallinnas Audentese spordihoones. F-grupi võitja pääseb otse finaalturniirile, gruppide teise koha omanikud peavad omavahel play-off-mänge.

Koondise kandidaadid:

Sidemängijad
Veiko Lember (Selver)
Kert Toobal (Meneni Par-Ky, Belgia)
Andres Toobal (Pärnu VK)*

Diagonaalründajad
Kristjan Sikaste (Selver)
Argo Meresaar (Pärnu VK)
Pavel Kružajev (Ateena Milon, Kreeka)

Nurgaründajad
Eerik Jago (Taviano Stilcasa, Itaalia)
Kristjan Õuekallas (Selver)
Keith Pupart (Selver)
Martti Rosenblatt (Selver)
Jaanus Nõmmsalu (Tartu Pere Leib)

Temporündajad
Raimo Pajusalu (Roeselare Knack, Belgia)
Janis Sirelpuu (Selver)
Ardo Kreek (Selver)

Liberod
Sten Esna (Rennes’i Etudiants, Prantsusmaa)
Asko Esna (Selver)*
Rait Rikberg (Tartu Pere Leib)*

* nimetatud mängijate koht pole erinevatel põhjustel kindel

EVF.EE