Kraas jooksis kiirematega võrdselt raja algus- ja lõpuosa, ajakadu tuli distantsi keskelt. "Valisin ilmselt liiga kindlad variandid. Maastiku eelinfo hirmutas ära ja eelistasin otseminekutele ringijookse teed mööda," selgitas augustis MM-il 31. koha saanud Kraas. Juunioride maailmameister Puusepp otsustas joosta riskeerivamalt ja liigne tormakus punktist väljumisel põhjustas kaks pooleteiseminutilist viga.

"Kahjuks ei õnnestunud Prantsusmaale sõita just parimas füüsilises vormis ja väga head tunnet täna polnud. Mõni järsk tõus andis järgnenud tee-etappidel jalgades tunda. Eesmärgiks on vältida vigu, joosta omad jooksud ära, jõuda finaali ja tavarajal esimesse poolde," ütles kahe kuu tagusel MM-il tavarajal ja teates oma potentsiaali näidanud Kraas.

Teisipäeval on Auvergne'is kavas lühiraja finaal, kus võrreldes eeljooksu niigi tehnilise metsaga pakutakse sportlastele veelgi keerukamat ja sisuliselt teedevõrguta maastikku.

Kolmapäeval joostakse sprindi kvalifikatsioon ja finaal ning neljapäeval on tänavuse viimase individuaaletapina MK-sarjas kavas tavarada.

Pärast MM-võistlusi MK-sarjas kaheksandal kohal olev Olle Kärner jalavigastuse tõttu Prantsumaale lennata ei saanud.

SPORTNET