Sylvester jõudis kokkuleppele Tallinna Tehnikaülikooliga, kelle nime all üritatakse tuleval hooajal Eesti meistrivõistlustel kullaheitlusse sekkuda, kirjutab Eesti Võrkpalli Liidu koduleht.

"See oli parim, mis meiega juhtuda sai," lausus Sylvesteri meeskonda hallanud MTÜ Kalevi VK juhatuse liige Jaano Haidla. "Meil puudus idenditeet, nüüd saime endale oma näo ja suurtoetaja. Võrkpallimaastikul läheb pilt huvitavamaks. Tahame sekkuda Selveri ja Tartu Pere Leiva kullaheitlusse ja elavdada üliõpilaselu."

Hooaja lõppedes kaalus Sylvester kahte varianti: lõpetada tippvõrkpalliga sootuks või kolida Paidesse, kes oli huvitatud sügisel valmivas spordihallis nägema oma kõrgliigaklubi. Paide linn pakkus Sylvesterile miljonikroonist toetus, mille sees olnuks umbes 300 000 krooni eest tasuta saaliaega.

"Hindame Paide toetust väga," kinnitas Haidla. "Saanuksime kokku pooleteist miljoni krooni suuruse eelarve, kuid sellega olnuks raske medaliheitlusse sekkuda. Otsisime väljapääsu Tallinnas, sest olime kindlad, et pealinnas on ruumi kahele meistriliiga meeskonnale. Pealegi tulevad noored kõrgharidust omandama Tallinna, mitte Paidesse."

Haidla sõnul üritatakse tulevaks hooajaks kokku saada kahe ja poole miljoni kroonine eelarve, millest enamus jääks TTÜ kanda. Sylvesteri praegused sponsorid on lubanud toetada poole miljoniga. "Leppisime kokku nelja-aastases tegevuskavas. See annab meile aega rahulikult atra seada," märkis Haidla.

Uue meeskonna nimes hakkab kindlasti sisalduma lühend TTÜ, kuid võimalik, et sellele võib lisanduda ka sponsor. Haidla sõnul loodetakse treeneripaariga kokkuleppele jõuda järgmise nädala alguses. Nimekirjas on viis kandidaati, nende seas ka viimased aastad Sylvesteri juhendanud Laimons Raudsepp. "Tegu on ainult Eesti treeneritega," täpsustas Haidla.

Enne treenerite selgumist ei peeta läbirääkimisi ka ühegi mängijaga. Üks on kindel – jätkatakse Sylvesteri liini ja toetutakse ainult kodumaistele jõududele, mis aga ei välista mõne välistudengi liitumist. "Eesmärk on kaasata meeskonda võimalikult palju TTÜ-s õppivaid võrkpallureid. Esimesel hooajal kujuneb selleks arvuks kuni viis," ütles Haidla.

Sylvesteri koosseisust kuulusid TTÜ hingekirja sidemängija Viljar Vahter ja temporündaja Meelis Kivisild. Samas kohas omandab teadmisi näiteks veel Selveri sidemängija Veiko Lember ja Pere Leiva diagonaalründaja Ragnar Pähn.  

Foto: Priit Simson/Eesti Päevaleht. Pildil Sylvesteri mängija Argo Arak