“Tunne oli eriline. Mulle meeldib elada olümpiakülas, kus kohtan paljusid eri alade tipptegijaid, inimesi, keda muidu näen vaid televiisorist," rääkis Nadal. Federer elab seevastu olümpiakülast väljas, omaette hotellis. “Käisin külas ja seal on väga kena, kuid teised sportlased hakkasid kohe autogramme küsima," kurtis Federer. “Mul ei ole midagi tähelepanu vastu, aga nii on raske keskenduda olümpiakulla võitmisele," lisas ta.

Nadal soovib kindlasti kaasa elada kaasmaalastest korvpalluritele. “Iseenesest on see keeruline, sest kui ma kaotan, pean koju sõitma, kui aga võidan, peaksin oma mängule keskenduma," arutles peatne maailma esireket.

Kui Nadal mängib olümpial esimest korda, siis Federer juba kolmandat korda. Hispaanlane tunnistas, et tema arvates on tähtsamad ikkagi suure slämmi turniirid. Federer aga hindab olümpiavõistlust kõrgelt – lausa Wimbledoniga samaväärseks – ning tal on ka hea põhjendus. Kaheksa aastat tagasi Sydney olümpiamängudel kohtas ta oma pruuti Miroslava Vavrinecut, kellega elab koos praegugi.

Kuigi mehed on eri arvamusel mitmeski küsimuses, on nad kindlad ühes – olümpiamängude finaalis kohtuvad just nemad.

Eile alanud tenniseturniiri esimese ringi mänge häiris vihm, seetõttu suudeti avapäeval lõpetada vaid üheksa mängu 46-st. Federeri vastaseks on turniiri avaringis venelane Dmitri Tursonov, Nadal kohtub itaallase Potito Staracega.

Foto: Reuters