Viimasel EM-valikturniiril kuulus Pere Leiva ridadest rahvusmeeskonda taaralinnas vaid pool hooaega mänginud Jaanus Nõmmsalu. Kas käimasolev hooaeg ja eelkõige kolme võiduni peetav finaalseeria teeb selles osas korrektiive?

Oliver Venno versus Argo Meresaar

Eesti võrkpalli üks säravamaid andeid, 18-aastane Venno on sel hooajal tegutsenud silmapaistvamalt kui Selveri kogenum kolleeg Meresaar. Seni Kristjan Sikaste ja Meresaare varju jäänud Venno otsustas tänavu loobuda rannavollest ning keskenduda saalivõrkpallile. Pole mingi ime, kui Venno murrab lahti ukse koondise põhikoosseisu, sest suuresti tema panusest sõltub kogu Pere Leiva mäng ja seega on noormees harjunud vastutusrikka rolliga.

Kert Toobal versus Veiko Lember

Viimastel aastatel koondises põhidirigendi rollis olnud Lemberi troon kõigub tugevasti. Eelmise hooaja ränga õlavigastuse tõttu sisuliselt vahele jätnud Toobal on üle pika aja kodupubliku silme all näidanud, mis masti mehega on tegemist. Just Toobali nutikas ja kiire mäng on aidanud lühikesekasvulistel nurgaründajatel Eduardo Nunesil, Austris Stalsil ja Kristo Kollol palle maha lüüa. Lisame siia hirmuäratava bloki ja ebameeldiva servi ning Lember ongi pingile taandunud.

Jaanus Nõmmsalu – Keith Pupart – Martti Rosenblatt versus Eduardo Nunes – Austris Stals – Kristo Kollo

Oleks ikka suur häbi küll, kui Selveri nurgaründajate trio Nõmmsalu-Pupart-Rosenblatt (võib tegutseda ka temporündajana) Pere Leiva leegionäridele ja rannavõrkpallis tegusid tegevale Kollole alla jääksid. Koondist silmas pidades pole selles duellis arutelu teema mitte niivõrd kahe meeskonna mängijate võrdlus, vaid see, et suure tõenäosusega ei mahu Nõmmsalu, Pupart ja Rosenblatt korraga riiki esindama. Kes jääb välja?

Romet Priimägi – Rain Värton versus Janis Sirelpuu

Koondises näib koht kindel olevat Raimo Pajusalul ja Ardo Kreegil. Kas Priimägi ja Värton (Pere Leiva kolmanda temporündaja Martin Ruuli võimalusi ei pea volley.ee suurteks) suudavad kahe peale rahvusmeeskonna raudvara Sirelpuu välja puksida? Tõsi, ära ei tohi unustada ka Soomes leiba teeninud Meris Merisaart. Soovitus Värtonile ja Priimäele – teie šanss peitub tõhusas blokis ning tugevas servis, sest rünnakul teist võimsamad Sirelpuu kui ka Merisaar kasutavad hüppelt planeerivat pallingut.

Rait Rikberg versus Asko Esna

Libero duelli võitja võib parimal juhul teenida kutse koondise laagrisse, kuid Sten Esna kohta kumbki vaevalt ohustada suudab. Viimastel aastatel on Keel koondise teise liberona usaldanud Asko Esnat. Et jõudude vahekord muutuks, peab Rikberg oma ametivenna selgelt üle mängima, sest võrdsete esituste korral eelistab Keel ilmselt oma tuttavamat hoolealust.

Rainer Vassiljev versus Avo Keel

Kui Pere Leib peakski Eesti meistritiitli taskusse pistma, siis Keele asendamist Vassiljeviga see kaasa ei too. Vassiljevi olukorda võib võrrelda Tartu Ülikool/Rocki juhendaja Indrek Visnapuu omaga. Mõlemad esimeses nooruses olevad treenerid ülendati peatreeneriks hooaja keskel ning nii Pere Leiva kui ka Rocki peakonkurenti juhivad kogenumad mehed. Kui Vassiljev suudab Selverit taktikaliselt üllatada, tõstab see tunduvalt tema aktsiaid tulevaks hooajaks taaralinna klubiga leping teenida ning miks mitte ka lähitulevikus koondiseuksele koputada.

volley.ee