EM-võistluste üleminekuturniiriks atra seadvad korvpallikoondislased võtsid end teist õhtut järjest lõpuminutitel vajalikul määral kokku, et kodupublikut rõõmustada. Rakvere spordihalli tribüünidel istunud tuhatkond vaatajat elasid kaasa Tanel Soku kolmele tabavale lähiviskele, mis tagasid edu.

„Kindlus on käes, õnneks on kümmekond päeva aega tähtsate mängudeni ja saan oma kehalist vormi parandada,” lausus Sokk. „Kogu meeskonnal on veel parandamisruumi. Saame veel kolm kõva kontrollmängu, usun, et läheme iga päevaga paremaks.”

Enne 5. augustil peetavat esimest EM-kohtumist Tallinnas Tšehhimaaga tuleb peatreener Üllar Kerde sõnul kohendada liikumisi, mis aeg-ajalt ummikusse jooksevad ja panevad pallureid pahandama.

„Tuleb kiita treenereid, kes soovitasid mängida rahulikult ja teha oma liikumisi,” selgitas Sokk kaotusseisust 31:40 pääsemist. „Saime korve, muutusime kaitses enesekindlamaks, õnnestus ka paar kiirrünnakut.”

Toome jälle algviisikus

Oma tahtmise maksmapaneku momentidel tegid vaheldumisi skoori Sokk, Joosep Toome ja Siim-Sander Vene, kaaslasi sidus Tanel Tein. Lõpus aitasid võitu tagada Janar Talts, Kristjan Kangur ja Gregor Arbet.

Teist päeva järjest tabasid Kerde hoolealused kehvalt. Peatreeneri sõnul jäi paarkümmend punkti puudu. „Peame leidma mehed, kes hakkavad punkte tooma,” ütles ta.

Üleeile nullimeheks jäänud Tein kogus parimana 11 punkti – üks koondise kogenumaid viskas just sel ajal, kui teistelt korve ei tulnud.

Kuigi Uus-Meremaa võitis lauavõitluse 45:32, tunnistas külaliste juhendaja Nenad Vucinic, et neil polnud Taltsi ja Toome peatamiseks õiget rohtu. TTÜ peatreeneri Aivar Kuusmaa paari kuu tagune soov läheb täide ja tema hoolealune Toome pürgib koondise põhikeskmängijaks. „Koosseis hakkab kujunema, ega korraga üle kaheksa-üheksa mehe kasutagi,” lausus Kerde. Viljar Veski ja Marek Doronin väljakule ei saanud, Kristjan Makke ei kuulunud kaheteistkümne mängija hulka. Tarmo Kikerpilli vaevab selg.

Taani koondist võõrustab Eesti pühapäeval Paides ja esmaspäeval Tallinnas.