„Väga hea tunne on, Silverstone’is oli minu jaoks suurepärane nädalavahetus! Pean selle eest tänama oma tiimi ja kõiki abilisi,” lausus Koiranen Bros Motorspordi eest kihutav Korjus võistluse järel.

Debüüthooaega Eurocupi sarjas alustas Korjus imeliselt, võites esimesest neljast etapist kolm. Järgnevad kuus võidukihutamist tõid aga vaid ühe esikoha ning eestlase liidrikoht hakkas kõikuma. „Ega võidusõidus ei saagi kogu aeg edukas olla. Mul oli ebaõnne ja tegin ka ise paar viga,” kommenteeris Korjus raskelt kulgenud hooaja keskpaika. Ometi oli tal konkurentidele vastus varrukast võtta. Pärast kahekuist pausi on Korjus septembri algul Hockenheimis jätkunud sarja täielikult domineerinud. Ta on võitnud kõik neli kvalifikatsiooni ja lõpetanud esikohal kolm võistlussõitu neljast. „Viimased etapid on tõesti hästi läinud,” tunnistas päevakangelane tagasihoidlikult.

Kopsakas stipendium

Tegelikult oleks võinud eestlane triumfeerida ka Silverstone’is peetud teises sõidus, ent sarja üldseisu arvestades polnud mõtet liigselt riskeerida. „Alguses ma juhtisin, ent võistluse jätkudes lasin Javier Taranconi endast mööda. Hiljem sõitis ta ringi peale minust sekund aeglasemalt ja jõudsin talle järele, ent ma ei tahtnud liigset riski võtta, üritades temast mööda sõita. Nüüd tagantjärele hinnates oleks olnud targem algul veel paar ringi kannatada ja teda selja taga hoida. Praegu läks aga lõpus väga pingeliseks, kui sõitsime viie-kuuekesi koos,” võttis Korjus ise ajaloolise sõidu kokku. Lisaks Taranconile edestas teda lõpuks ka Luciano Bacheta, esikuuik mahtus finišis aga vaid 1,9 sekundi sisse.

Sarja võiduga tagas Korjus endale järgmiseks aastaks koha Vormel Renault 3.5 sarjas ning pool miljonit eurot seal osalemise finantseerimiseks. Samas sarjas lööb tänavu kaasa Sten Pentus, kes hoiab enne viimast etappi 77 punktiga neljandat kohta.

Tulemused

Vormel Renault Eurocup 2.0

1. Kevin Korjus, Koiranen Bros Motorsport,

157 punkti

2. Arthur Pic (Prantsusmaa), Tech 1 Racing, 122

3. Luciano Bacheta (Suurbritannia), Interwetten,

115


16. Karl Oscar Liiv, MP Motorsport,     20